Driebanden in Alem

alem • In dorpshuis 'De Drie Linden' in Alem worden de komende weken voor het tweede opeenvolgende jaar de Alemse kampioenschappen driebanden georganiseerd. Vorig jaar waren er 38 deelnemers. Dit jaar zijn dat er iets minder, maar met 33 deelnemers, 32 mannen en 1 vrouw zijnde Erika van Boxtel, laat de organisatie weten 'dik tevreden' te zijn. De jongste deelnemer is 26 jaar en de oudste deelnemer 93 jaar. De deelnemers hebben allen een link met het dorp; ofwel ze komen uit Alem, zijn geboren in Alem, hebben een partner uit Alem, of zijn bij een biljartvereniging in Alem. Er worden vijftien partijen op basis van het afvalsysteem gespeeld. Thé Hanegraaf, Frits van Eeuwijk en Niels Steenbekkers spelen in een poule een halve competitie. De winnaar gaat door naar de tweede ronde.

De belangrijkste titelkandidaat is Mari van Geffen, de winnaar van 2017. Verder zijn Thé Hanegraaf, verliezend finalist in 2017, Cor Steenbekkers, Frits van Eeuwijk, Piet van den Berk en Rudolf Steenbekkers kanshebbers op de titel, waarvan Thé en Frits elkaar al in de eerste ronde treffen.

Op dinsdag 6, donderdag 8 en vrijdag 9 maart wordt de eerste ronde gespeeld in 'De Drie Linden'. De aanvangstijd voor de wedstrijden in de eerste ronde is 19.30 uur. De tweede ronde wordt op dinsdag 13 en vrijdag 16 maart gespeeld. De kwartfinale vindt plaats op vrijdag 23 maart, de halve finale op vrijdag 30 maart en de finale staat op vrijdag 13 april op het programma. De aanvangstijden vanaf de tweede ronde is 20.00 uur.

Wisselbeker

Hans en Maria van Santen hebben vorig jaar de wisselbeker beschikbaar gesteld. Voor dit jaar stellen zij weer vier bekers voor de nummers 1 t/m 4 in het eindklassement beschikbaar. Verder zijn er ook nog andere prijzen voor de eerste acht in het eindklassement. De organisatie is in handen van Cor Steenbekkers, Ruud Oord, Hans van Santen, Mari van Geffen en Leo Steenbekkers.


Eerst team Rotac'82 verliest in Veghel

rossum • De tafeltennissers van Rotac'82 kwamen afgelopen week in actie. Het eerste team ging op bezoek bij TTCV van Herwaarden 4.

Een uitzege zat er niet in voor de tafeltennissers uit Rossum. In Veghel werd met 7-3 verloren.

Op vrijdag 2 maart is er de eerste mogelijkheid om zich van de nederlaag te herstellen. Dan gaat het eerste team op bezoek bij TTVE in Elshout.


SCI-DSC gestaakt na 'wanordelijkheden'

kerkdriel • De wedstrijd SCI-DSC werd zondag na 42 minuten bij een 1-2 stand gestaakt. Aanleiding was een kopbal van Menno van de Griendt die al dan niet de doellijn had gepasseerd. Volgens DSC-trainer Arian Meeuwsen viel het voorval mee: "Ik vond er niet zoveel aan de hand, maar de scheidsrechter vond dat de tegenstander verbaal over de schreef ging. Wat er precies gezegd en geroepen is weet ik niet", aldus de trainer die verwacht dat het restant later uitgespeeld zal worden. "Dat is niet iets waar je op zit te wachten, maar we zullen het ermee moeten doen." DSC was in Sint-Michielsgestel dankzij Ton Burg op 0-1 gekomen. Na de gelijkmaker scoorde Van de Griendt de 1-2.