• Freek van Eembergen (links) scoorde tweemaal.
• Freek van Eembergen (links) scoorde tweemaal. Foto: Gerald van Zanten

Roda Boys haalt hard uit na vormdipje

aalst • Roda Boys heeft zaterdag hard uitgehaald op bezoek bij Brederodes. In Vianen eindigde het in een 1-7 overwinning.

Na de dip van de voorbije periode (vier punten uit de voorgaande vijf wedstrijden) was het de vraag of Roda Boys zich staande zou houden op bezoek bij Brederodes. Al snel bleek dat het spel van de bezoekers vele malen beter was dan in het onderlinge duel met Wilhelmina'26, drie weken geleden. In de openingsfase bracht Jordy de Wit zijn ploeg na een kwartier op voorsprong. Toen twee minuten later Freek van Eembergen al voor de 0-2 zorgde, leek het een 'walk in the park' te zijn voor de ploeg van trainer Frank Brands. Niets bleek minder waar, want weer tien minuten later scoorde Brederodes de aansluitingstreffer. Direct na rust kwam Roda Boys op 1-3 via Nils Loef. Kort na die goal ontving Brederodes een rode kaart en dat bleek de nekslag. Martijn de Wildt, Richard Palm, Sjors Maas en Van Eembergen tilden in het restant de uitslag naar 1-7.