• Op 22 februari ondertekenden de betrokkenen een samenwerkingsovereenkomst.
• Op 22 februari ondertekenden de betrokkenen een samenwerkingsovereenkomst. Foto: aangeleverd

Kamertraining in De Waluwe

zaltbommel • Buurtzorg Jong Zaltbommel, gemeente Zaltbommel en Woonlinie bouwen in De Waluwe een woning met vier kamers, waar jongeren leren om zelfstandig te wonen. Op de begane grond komt een gedeelde woonkamer met keuken en een aparte ruimte voor Buurtzorg Jong. De verwachting is dat de sleutels van de kamers na de zomervakantie aan de jongeren worden overhandigd. Naast de vier kamers bouwt Woonlinie ook twaalf studio's en zeven eengezinswoningen in dit project.
De jongeren werken in ongeveer twee jaar toe naar verhuizing naar een zelfstandige woning. Annemiek de Klein, directeur Buurtzorg Jong Nederland, hoopt op verbinding tussen omwonenden en de toekomstige bewoners: "We vinden het belangrijk dat de jongeren zich thuis gaan voelen, het goed hebben met elkaar, maar ook dat zij sociale contacten hebben in de wijk en goede buren worden die elkaar een handje helpen als dat nodig is." Het project is ontstaan vanuit de wens van gemeente Zaltbommel. Ook wethouder Simon Buwalda van gemeente Zaltbommel is daarom tevreden met het verbond: "In onze gemeente is veel behoefte aan woningen waar plaats is voor zorg op maat." "Met de bouw van deze woning willen wij jongeren een rustige, veilige plek bieden, zodat zij door kunnen groeien naar zelfstandig wonen", zegt Peter van den Heuvel, directeur-bestuurder bij Woonlinie.
Buurtzorg Jong bepaalt wie in aanmerking komen voor het wonen in één van de kamers. Jongeren in de leeftijd van 18-23 jaar kunnen voor meer informatie contact opnemen met Jolande Heijmans via j.heijmans@bzjong.nl of 06-20689986. In het tweede kwartaal van 2018 wordt bepaald wie hun intrek in de kamers gaan nemen.


Weerbaarheid voor jongens

zaltbommel • Stichting Orizon start op 8 maart (bij voldoende aanmeldingen) een tweede cursus Weerbaarheid voor jongens op donderdag van 18:30-20:00 uur. De training van tien lessen is bestemd voor kinderen van 9 tot 12 jaar (basisschool groep 6 t/m 8). Er wordt gewerkt aan lichaam en geest, lichaamshouding en uitstraling, stevig leren staan en lopen. Er wordt aandacht besteed aan ontspannen, aan technieken om los te komen uit diverse grepen. De trainingen worden gegeven door Marco van Gulik in de brede school De Uitkijk (Franciscusschool). Voor aanmelden en info is Van Gulik bereikbaar op 06-41390884 of trawecotraining@gmail.com.

q stichtingorizon.nl


Wormenhotel

zaltbommel • Het moestuinseizoen in het Julianahofje (A.F. Savornin Lohmanstraat) begint weer. Op zaterdag 10 maart tijdens NL Doet gaan tuinders en vrijwilligers onder meer plaats maken voor een wormenhotel waarin huis-, tuin- en keukenafval door wormen omgezet gaat worden naar prima tuincompost. Deze dag duurt van 10:30-15:00 uur; voor lunch en een high tea wordt gezorgd. Vrijwilligers kunnen zich melden via de website NLdoet.nl of via julianashofje@gmail.com. Op zaterdag 17 maart helpen de Julianahof-tuinders belangstellenden een wormenhotel voor thuis te maken. De workshop wordt geven in de bibliotheek aan de Courtine, in het kader van de boekenweek met het thema 'Natuur'. Aanvang 10:30 uur, deelname is gratis maar aanmelden is in verband met de aanschaf van materialen zeer gewenst. Dit kan via de website:

q bibliotheekrivierenland.nl