Afbeelding
Foto: Janneke Boogaard

Eerst onderzoek naar baan Kerkdriel

kerkdriel • De lekkende folie onder de ijsbaan in Kerkdriel wordt nog niet vervangen. De gemeenteraad wil dat er eerst onderzoek wordt gedaan naar de beste oplossing en naar eventueel multifunctioneel gebruik van het
terrein. Voor het onderzoek stelde de gemeenteraad donderdag 5.000 euro beschikbaar. Het college had voorgesteld de folie dit voorjaar te vervangen, zodat de ijsbaan vanaf volgende winter weer in orde is. Uit afspraken van 35 jaar geleden blijkt dat de gemeente voor bijna alle kosten opdraait, een post van 190.000 euro. Aan dat contract wil de gemeenteraad ook niet tornen.


Jeugdgemeenteraad terug in Maasdriel

maasdriel • De gemeente Maasdriel onderzoekt de mogelijkheden om jaarlijks een jeugdgemeenteraad te organiseren voor jongeren van veertien tot zeventien jaar. De jeugdgemeenteraad werd jaren geleden wegbezuinigd. "Vrijwel alle politieke partijen hebben ervaren dat het lastig is om jongeren bij de lokale politiek te betrekken, terwijl dit wel belangrijk is", zei Bianca Laheij (CDA). Alle fracties dienden de motie gezamenlijk in. Uitwerking volgt na de verkiezingen.