woensdag 21 februari

Tsjaikovsky-festival
10:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Start van het Festival aan de Waal Tsjaikovsky met op woensadg, donderdag en vrijdag vanaf 10:00 masterclasses onder leiding van Martyn van den Hoek, Natasa Popovic en Jon Thorsteinsson. Vrijdag om 20:15 is het openingsconcert, zaterdag om 20:15 een galaconcert met Timmora Rosler en Lis Perry. Zondag zijn er inloop-studentenconcerten door deelnemers aan de masterclasses. Luisteren bij de masterclasses is gratis, de concerten op vrijdag- en zaterdagavond kosten 20,00 euro (tot achttien jaar en studenten gratis). Voor het inloopconcert wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

donderdag 22 februari

'Jouw stem telt!'
13:00-15:00, Zaltbommel, Stichting Kompas. Bijeenkomst voor vrouwen, over de gemeenteraadsverkiezingen. Van 19:30 tot 21:30 uur is er een tweede bijeenkomst, voor vrouwen én mannen.
www.kompasbommelerwaard.nl

Imker te gast bij SSH
14:00, Hedel, Het Spit. Middag van Stichting Senioren Hedel. Thema: 'Waarom gaat iemand imkeren?'. Met Ad van Houten van Imkerij De Bommelerwaard. Koffie gratis.

SWOBKD middag
14:30-16:45, Bruchem, gebouw Eben Haezer. Ton van Balken uit Zaltbommel is te gast bij Stichting Welzijn Ouderen Bruchem Kerkwijk Delwijnen. Hij spreekt naar aanleiding van zijn boek 'Flora en Fauna in 50 natuurgebieden in de Bommelerwaard' over de natuur- en cultuurhistorie van de natuurgebieden langs de Waal en de Maas. Met prachtige beelden. Deelname: een vrijwillige bijdrage. Voor vervoer kan men bellen naar Bas Crielaard: 0418-642554.

Inloopspreekuur Klik & Tik
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Voor beginnende computergebruikers die in een veilige omgeving willen oefenen op de PC. Gratis toegankelijk.

Kijkavond op school
17:00-20:00, Poederoijen, Juliana van Stolbergschool. Projectavond met thema 'De Winkelstraat'. Te zien zijn o.a. een dierenwinkel, een restaurant en een supermarkt. Met een hapje en een drankje verzorgd door de ouderraad.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Leren appen, e-mailen, formulieren invullen. Deelname kost een kleine bijdrage aan lesmaterialen. Meer informatie: 06-29462318 of leerpuntmaasdriel@kw1c.n

vrijdag 23 februari

TaalPlus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden en Kerkdriel, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Aan de slag met spreken, gesprekken voeren, luisteren, lezen, schrijven, sociale vaardigheden en rekenen. Deelname kost 10 euro incl. boek. Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen met vrijwilligers koffie drinken, een kaartje leggen, een spelletje doen en andere mensen ontmoeten. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee.

Mindfulness en compassie
14:00, Ophemert, Het Steenuiltje. Gratis informatiebijeenkomst over de komende mindfulness-training op vrijdagochtend en de compassie-training op vrijdagmiddag. Deze starten op 2 maart. Er is nog plek voor enkele deelnemers. Mieke Degenaar is gecertificeerd mindfulness en compassie trainer/coach.
www.heelimperfect.nl

Slagwerkgroep Caecilia
18:30, Ammerzoden, oefenhal De Heerlijkheid. Start slagwerkgroep fanfare St. Ceacilia o.l.v. Ron van Vuuren. Acht avonden gezellig met elkaar muziek maken. Optredens op 19 mei, 3 juni, 23 juni en tijdens de Slag om Ammerooie op 4 november. Repetitieavonden 1 x in 14 dagen op vrijdagavond van 18:30 tot 19:30 uur. Meer informatie: 073-5995678.

Inzamelavond Rommelmarkt
19:00-20:00, Opijnen, Pastoriestraat 6. Inzamelavond voor de jaarlijkse rommelmarkt rond hervormde kerk. Kleding en kleine meubels zijn ook welkom. Geen computers, bankstellen, orgels. Meer informatie bij Gea Klip: 0418-651922.

Toneel in Brakel
20:00, Brakel, Huis Brakel. Toneelgroep BOG speelt 'De Man die nikske kan'. Entree: 6 euro (leden van BOG, 65+ en kinderen t/m 12 jaar betalen 4 euro). Voorverkoop bij Dijkhof Tweewielers Brakel.

zaterdag 24 februari

Creatieve Kinderles
9:30-11:00, Zaltbommel, Museumcafé Stadskasteel. Een creatieve ontdekkingsreis voor kinderen van groep 3 t/m 6. Beelden bekijken, onderzoeken en zelf aan de slag met allerlei materialen en diverse technieken.

Snoeifestijn TorenTuin
9:30, Zaltbommel, TorenTuin (Agnietenstraat). Start van het nieuwe seizoen in de TorenTuin. M.m.v. Hoogstambrigade Bommelerwaard om de fruitbomen vakkundig te snoeien en het Bommels Bakhuys voor een warm vuurtje en koek & zopie. Wethouder Adrie Bragt zal het festijn openen met de eerste 'knip'. Meer informatie: torentuinzaltbommel@gmail.com

Klaverjasmarathon
10:00, Rossum, dorpshuis De Parel. Klaverjasmarathon om het kampioenschap van de Bommelerwaard. De hoofdprijs is een tv. Inschrijven uiterlijk 31 januari, door 12,50 euro over te maken op: NL02RABO 0374 3755 93 t.n.v. dorpshuis De Parel. Voor soep, koffie en een broodje wordt gezorgd.

Talentenjacht Molshoop
13:30, Hedel, Gelre's End. 36e editie van de Talentenjacht van Stichting De Molshoop. 17 optredens door in totaal 35 kinderen. Deskundige jury. Entree: 1,50 euro.

Koorconcert in Zaltbommel
19:30, Zaltbommel, Sint-Maartenskerk. Groot Reformatiekoor en het Young Ladies Choir Hadassah o.l.v. van dirigente Ria van den Noort. M.m.v. Martin Zonnenberg en Mark Brandwijk op orgel en vleugel. Pascal van de Velde speelt mee op trompet en dominee Kees van Velzen verzorgd opening en sluiting. Georganiseerd door In de Rechte Straat. Reserveren:
www.peterwildeman.nl

Bingo in Opijnen
19:30, Opijnen, gebouw Maranatha. Mooie prijzen zoals levensmiddelenpakketten, vleesschotels, slagroomtaarten. Hoofdprijs 125 euro. De opbrengst is voor Ned. Herv. Kerk van opijnen.

Toneel in De Boxhof
20:00, Velddriel, De Boxhof. Toneelvereniging Sint Genesius speelt 'Drie is Teveel', een heerlijk luchtig, komisch en doldwaze klucht. Het gezin Gravezande verwacht bezoek van een schatrijke familie uit Amerika. Hun dochter Enny voelt niks voor een huwelijk met de miljonairszoon. Zij bedenkt een plan, maar dan staat het noodlot toe. Ook op 2 en 3 maart. Kaartjes zijn te koop bij Astrid Kledingshop in Kerkdriel, Deco Home Poulisse in Velddriel of telefonisch bij Margriet van Lith: 0418-631236.

Toneel in Brakel
20:00, Brakel, Huis Brakel. Toneelgroep BOG speelt 'De Man die nikske kan'. Entree: 6 euro (leden van BOG, 65+ en kinderen t/m 12 jaar betalen 4 euro). Voorverkoop bij Dijkhof Tweewielers Brakel.

zondag 25 februari

Excursie Beverwerkgroep
10:00, Gameren, Gamerensche Waarden. Met de beverwerkgroep van Natuurwacht Bommelerwaard op zoek naar de sporen, die de bever achterlaat tijdens zijn nachtelijke uitstapjes. Meer informatie bij Cassandra van Altena: 06-10737278 of:
www.natuurwachtbommelerwaard.nl

Two Rivers Marathon
11:00, Zaltbommel, Stadsbrouwerij Orion. Start en finishterrrein voor de Two Rivers Marathon. Startschot is om 11:00 uur, daarna op het terrein een dj en een band, een speciaal Two Rivers biertje en aan het eind van de dag een Braai in Zuid-Afrikaanse stijl.
www.tworiversmarathon.nl

Wiellander muzikanten
14:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Negentien muzikanten o.l.v. Henri Coppens en een zangduo. Doe je ogen dicht en het lijkt net of je in Oostenrijk bent. Entree: 5 euro. Reserveren: 06-13517036, 0418-638638 of programmaraad@brabantzorg.eu

Ontdekkerk 'bouwen'
16:00, Well, Wellse kerk. Ontdekkerk, voorheen kliederkerk. Thema: bouwen, n.a.v. een gelijkenis uit de bijbel, voer het huis op het zand en op de rots. Diverse ontdekactiviteiten rond het thema, korte viering en vanaf 17:30 uur een heerlijke winterse maaltijd. De ontdekkerk is voor iedereen. Er is een baby/peuterhoek, een koffiehoek met puzzels, spelletjes, sjoelbakken en activiteiten voor elke leeftijd. Meer informatie en playlist:
www.ontdekkerkwell.nl

maandag 26 februari

Eindtijd-Bijbelstudie
19:30, Zaltbommel, Pand 9. Jaarlijkse Eindtijd-Bijbelstudie met Frank Ouweneel. Met honderden beamerbeelden en in het licht van bijbelboek Daniël gaat Ouweneel in op wereldgebeurtenissen in deze tijd. Halverwege de avond is er koffie/thee. Toegang gratis, wel collecte voor onkosten.

dinsdag 27 februari

HenA Modeshow
14:30, Ammerzoden, Het Zonneleid. HenA Modeshow en Verkoop. Toegang gratis.

PCOB-middag over Vadertje Drees
14:00, Gameren, gebouw Elim. PCOB-middag. Drs. Jennifer Luitsz vertelt vol enthousiasme over een van de bekendste ministers van Nederland: Vadertje Drees. Wie was deze man en wat dreef hem? Wat merken we nu nog van zijn invloed? Beeldpresentatie. Toegang gratis en ook niet-leden zijn welkom.

D66 avond Heerewaarden
19:30, Heerewaarden, mfc De Steen. Thema: 'De rol van Heerewaarden in de gemeente Maasdriel'. Onder leiding van Michiel de Raad, nummer 3 op de kandidatenlijst voor D66 Maasdriel in gesprek over o.a. blijvende steun voor het mfc, betrokkenheid van het dorp bij de rest van de gemeente, plannen voor (eco) toerisme gecombineerd met cultuurhistorie en op peil houden van leefbaarheid. Toegang gratis.

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Weelderig en levendig meesterwerk over een eerste liefde te midden van de warme, zonnige luchten, de zachte wind en de charmante met bomen omzoomde wegen van Noord-Italië. Regisseur Luca Guadagnino vertelt het verhaal over de 17-jarige Elio Perlman die in de zomer van 1983 de dagen door brengt met zijn familie in hun villa in Lombardije. Daar bloeit een onverwachte, maar ook levensveranderende romance op tussen Elio en Olivier, een doctoraalstudent, die als stagiair in dienst is bij Elio's vader. Buitengewoon kracht en emotioneel liefdesverhaal.

woensdag 28 februari

Inloopspreekuur E-books
11:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Gratis inloopspreekuur voor vragen over het lenen van E-books van de bibliotheek. Neem e-reader, smartphone of tablet mee. Aanmelden is niet nodig.

Open eettafel Hedel
11:30, Hedel, Gelre's End. De maaltijd begint om 12:00 uur. Deelname kost 9 euro voor 3-gangenmenu, een drankje vooraf en koffie/thee na afloop. Aanmelden kan tot 26 februari (ook voor vervoer) bij Adrie Quik: 073-5993098 of Marianne Lagarde: 073-5994508.

Workshops in Loevestein
13:00, Poederoijen, Slot Loevestein. 'Bouw je eigen 'trebouchet'' Vakantieverhaal verteld door de gidsen daarna kunnen kinderen hun eigen Franse katapult bouwen. Ook om 14:00 en 15:00 uur.

Struintocht Loevestein
14:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Met de gids van Staatsbosbeheer struinen door het Munnikenland en de uiterwaarden van de Waal. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor kinderen. Start bij de ingang van Slot Loevestein.
www.slotloevestein.nl

Scrabble Café Ammerzoden
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. Deelname is gratis, de koffie staat klaar, aanmelden is niet nodig.

Repair Café
14:00-16:30, Zaltbommel, Pand 9. Kapotte spullen laten repareren of herstellen. Klein elektra, kleding, speelgoed, fietsen, meubeltjes, computers.

Inloopspreekuur Klik & Tik
14:30-16:00, Kerkdriel, bibliotheek. Bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de PC? Kom dan lang, gratis toegankelijk.

Voorleespret in de bieb
14:30-15:00, Zaltbommel, bibliotheek. Halfuurtje voorleespret in de voorleeshoek. Aanmelden is niet nodig, deelname is gratis.

Wintermarkt Vaste Burcht
14:30-16:00, Rossum, De Vaste Burcht. Rommelmarkt, warme wafels, handwerk, boeken, zelfgemaakte cake, appelmoes, envelop trekken, bloemen, planten, aardappels en nog veel meer. De opbrengst is voor '2018: 50 jaar Vaste Burcht'. De opbrengst wordt verdubbeld door het Ouderenfonds.

'Droomkastelen bouwen'
14:30-16:00, Zaltbommel, MuseumAtelier Stadskasteel. Voor nieuwsgierige kinderen van groep 4 t/m 6.

Voorleespret in de bieb
15:30-16:00, Ammerzoden, bibliotheek. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig

Meer op: www.hetkontakt.nl