Topprestatie voor zwemsters in Leiden

zaltbommel • Zwemsters Laura Franken (9 jaar) is er afgelopen weekend tijdens de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden in geslaagd de derde plaats te bemachtigen op de vlinderslag. Aan deze wedstrijd doen de achttien beste zwemmers van Nederland (per leeftijd) mee. Laura zwom een PR op de 100 meter rug en eindigde daarmee op de 15de plaats. Skye van Gilze bereikte met de 100 meter schoolslag een 6e plaats, zij werd 9e met de 100 meter rugslag en werd zij 12e op de 100 meter wissel. Zij zwom maar liefst 3 persoonlijke records.


Robert van Dalen maakt rentree

andel/regio • Robert van Dalen maakt komend seizoen na één jaar afwezigheid zijn rentree in het marathonschaatspeloton. De 31-jarige Andelnaar die eerder op het hoogste niveau uitkwam voor Team Brabant, Team Snelle Jelle en Team De Haan Westerhoff, treedt in dienst van opleidingsploeg Team Stehmann. Van Dalen is na Hoogkarspelaar Jesse Vriend en Danny Stam uit Sprang-Capelle de derde rijder die voor komend seizoen is vastgelegd.


Uitslagen PSV De Bommelerwaard

gameren • Diverse leden van paardensportvereniging De Bommelerwaard uit Gameren kwamen afgelopen weekend in actie. Corine Bambacht- Van Wijk wist zaterdag met haar paard Itrina in Zoelen in het L2 twee keer de eerste plaats te veroveren met 200 en 206 punten. Zondag startte de combinatie ook, waar ze haar prestatie herhaalde. Deze keer met scores van 210,5 en 213,5 punten. Deze scores waren goed om de Lingebrug Dekencup te winnen. Het tweetal wist in dit weekend tien winstpunten bij elkaar te rapen. Nina van Mook verscheen afgelopen zaterdag met haar paard Illusionist M in de ring van Velddriel, waar zij twee keer de eerste plaats behaalden in de klasse L2, met scores van 71,30%. Para-dressuur amazone Demi Vermeulen deed zondag mee aan de selectie wedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy met haar paard Ciska II (in eigendom van Femke Beljon). Ze behaalde een eerste en een tweede plaats, haar toegangskaartje is om mee te doen op Indoor Brabant.