Michel Kooyman (tweede van links) opende de score zaterdag in Zuilichems voordeel. Foto: Marco Oomen

Zuilichem wint dankzij twee goals voor rust

zuilichem • Zuilichem is het nieuwe kalenderjaar sterk begonnen. Nadat in de eerste wedstrijd van 2018 al verrassend met 3-1 van koploper Unitas werd gewonnen, werd zaterdag ook ASH aan de zegekar gebonden.

Zuilichem had het zaterdag op het eigen sportpark De Meidijk aan twee treffers in de eerste helft te danken dat het de punten in eigen huis hield. Michel Kooyman tekende voor de thuisploeg de 1-0 aan en niet veel later zorgde Erik van Dalen voor de bevrijdende 2-0. In de tweede helft zakte het volgens trainer Kornee Sterrenburg af tot een bedenkelijk niveau, maar de drie punten werden desalniettemin binnengesleept.

De overwinning is een opsteker in aanloop naar volgende week. Dan neemt Zuilichem het thuis op tegen streekrivaal Brakel. Voor de winterstop eindigde die ontmoeting in een 1-1 gelijkspel, mede dankzij een goal van ex-Brakel-speler Maurits van Heusden.