• De marathon leidt de hardlopers over de dijken.
• De marathon leidt de hardlopers over de dijken. Archieffoto: Lya Cattel

Derde editie Two Rivers Marathon

zaltbommel • De Two Rivers Marathon ontstond spontaan, maar het hardloopevenement is zondag alweer toe aan de derde editie.

Een marathon, ruim 41 kilometer hardlopen, kan op heel veel plaatsen. Maar toch is het volgens de organisatie gelukt om met de Two Rivers Marathon een evenement met een uniek karakter op de kaart te zetten. Op zondag 25 februari vindt de derde editie plaats van het hardloopevenement dat lopers uit heel Nederland naar Zaltbommel trekt. Ook buiten Nederland wordt deze marathon met buitengewone interesse gevolgd. Zo'n tien procent van het deelnemersveld komt uit het buitenland. Uit de ons omringende landen maar zelfs ook uit Zuid-Afrika. Er bestaat een hechte band tussen de Two Rivers Marathon in de Bommelerwaard en de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Net zoals vorig jaar wordt de marathon dan ook gestart door een Zuid-Afrikaanse hardloper. Om 11:00 uur worden de hardlopers weggeschoten voor een route door een groot deel van de Bommelerwaard. De lopers finishen tussen ongeveer 13:45 en 16:00 uur. De burgemeester van Zaltbommel en wethouder Looijen ontvangen de finishers met een bijzondere medaille.

Ook voor andere geïnteresseerden gebeurt er op 25 februari van alles. Het start- en finishterrein bevindt zich op de Boschstraat bij De Poorterij en de Zaltbommelse Stadsbrouwerij. Een DJ en een band zorgen voor de muzikale klanken, er wordt een speciaal Two Rivers biertje geschonken en nog veel meer. Meer informatie over de derde editie van het hardloopevenement is te vinden op onderstaande website.

q www.tworiversmarathon.nl