• Dirigent Aart Bergwerff verzorgt de workshop.
• Dirigent Aart Bergwerff verzorgt de workshop. Foto: aangeleverd

Workshop rond de Matthäus Passion

zaltbommel • Aart Bergwerff, dirigent van de Matthäus Passion van Rivierenland in Zaltbommel, geeft zaterdag 3 maart om 14:30 uur in De Poorterij een workshop over de Matthäus Passion.

Hiermee biedt hij een unieke kans op een interactieve manier met dit prachtige meesterwerk van Johann Sebastian Bach kennis te maken. Tijdens de workshop vertelt hij op boeiende wijze over de Matthäus Passion. Welke emoties gaan erin schuil en daarnaast gaat hij aan de slag met een koraal uit het muziekstuk. De deelnemers zingen zelf ook een stukje. Iedereen kan meedoen, zangervaring is niet nodig.

Deelname kost 7,50 euro inclusief consumptie. Wie na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 24 maart in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel aanschaft, krijgt 5 euro korting op de toegangskaart. Restitutie op reeds aangekochte kaarten is niet mogelijk.

Aart Bergwerff (1960) dirigent, organist, orgelarchitect en docent aan het Rotterdams Conservatorium. In 2012 werd hij benoemd tot organist van de Grote- of OLV-kerk te Breda. Bachs muziek, instrumentaal en vocaal, is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, 'Anfang und Ende aller Musik'. Als continuospeler voerde Aart meer dan honderd maal de Matthäus Passion uit en leerde hij het stuk van binnen en buiten kennen. Jarenlang dirigeerde hij de Matthäus Passion in de St Catharijnakerk te Brielle. Sinds 2012 dirigeert hij de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk in Zaltbommel.

q www.matthauspassion.nl