De Markt in Zaltbommel wordt bij wijze van proef een jaar lang autovrij.
De Markt in Zaltbommel wordt bij wijze van proef een jaar lang autovrij. Foto: Janneke Boogaard

ABN AMRO kantoor gaat sluiten

zaltbommel • Het ABN AMRO kantoor aan de Markt in Zaltbommel gaat vanaf 20 april dicht. De geldautomaat voor opnamen en stortingen en een 'sealbagautomaat' blijven nog wel.

Klanten van het kantoor worden binnenkort ingelicht. Zij zijn na 20 april welkom in het kantoor aan de Nieuwstraat 79 in Den Bosch. Aanleiding om het kantoor te sluiten is het sterk teruggelopen bezoek van klanten. De medewerkers van het Zaltbommelse kantoor gaan werken in ABN AMRO kantoren in de buurt.

Directeur Personal Banking Klaas Ariaans: "Wij zien al jaren het bezoek aan kantoren teruglopen, omdat onze klanten hun bankzaken steeds meer regelen waar en wanneer het hen uitkomt. Dat doen zij vooral via Internet Bankieren en met de app voor Mobiel Bankieren. Ook voor een hypotheekgesprek kiezen onze klanten al bijna in de helft van de gevallen voor een gesprek via webcam, vaak vanuit hun eigen huiskamer. Daarom gaan we de komende tijd de mogelijkheden nog verder uitbreiden. ABN AMRO wil ook in de toekomst alle klanten optimale service en persoonlijk advies bieden. De klant kiest hiervoor zelf het moment en de manier waarop. Tegelijk hebben we met onze seniorencoaches extra oog voor onze oudere klanten die behoefte hebben aan extra ondersteuning bij hun bankzaken."

Klanten laten duidelijk zien dat Internet Bankieren en Mobiel Bankieren inmiddels ondubbelzinnig de voorkeur genieten voor contact met de bank. Ook het aantal adviezen dat klanten krijgen via de webcam neemt toe. De helft van de klanten komt niet meer en de andere helft komt gemiddeld nog maar een keer per jaar op een kantoor.