Afbeelding
Foto: aangeleverd

Extra beveiliging carnaval Kerkdriel

kerkdriel • Met carnaval zal het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel op zondag, maandag en dinsdag vanaf de middag afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Ook is er permanent professionele beveiliging bij de in- en uitgang van de Teskesdurper feesttent.

De laatste jaren wordt carnaval in Kerkdriel weer beter bezocht. Zienderogen groeit de reuring op het Zwijsenplein. De kroegentocht op carnavalsdinsdag is een goed voorbeeld: ruim vijfhonderd mensen trekken van kroeg naar kroeg over het plein.

Dit jaar komt er een grote groep carnavalsvierders bij op het plein: kinderen van 0 tot en met 16 jaar. Deze tendens is fantastisch maar vraagt wel om extra maatregelen om het voor iedereen veilig te houden.

Autovrij

Met het oog op de vele jonge kinderen wordt het plein autovrij gemaakt. De beveiliging bij de feesttent is er niet alleen om te controleren bij het naar binnengaan, maar ook om een oogje in het zeil te houden als kleine kinderen in hun eentje onbedoeld naar buiten gaan. Dit speelt vooral overdag tijdens het familiecarnaval dat speciaal is gericht op kinderen met ouders en grootouders.

In de avond is het precies andersom: dan staat de beveiliging er om de ouders buiten te houden. De doelgroep zijn dan pubers vanaf elf jaar; die willen een feestje vieren zónder ouders. Tijdens jeugdcarnaval is er continue toezicht van volwassen vrijwilligers en wordt er geen alcohol geschonken.

Mensen die willen reageren of vragen hebben kunnen mailen naar info@teskesdurp.nl en de carnavalsclub volgen op Facebook en Instagram.

In de krant van volgende week staan de carnavalsprogramma's uit de regio op een rij.