Ingezonden brief: Kaalslag

Waar een gemeente snel mee kan zijn. Stuur een brief ( aankondiging van de gemeente )en voordat men kan reageren wordt er al begonnen met de werkzaamheden. De betreffende persoon bij de gemeente is er alleen op maandag, dinsdag en vrijdagmorgen. Dus op de dinsdagmiddag ontvangen brief kan pas op vrijdagmorgen worden gereageerd. En dan is de verantwoordelijke niet te bereiken.
Mijn eerdere brief over de veel te grote bomen die enorme overlast bezorgen, wordt bevestigd met een ontvangstnummer en vervolgens hoor je niets meer?
In het kader van het opknappen van het straatbeeld in Zaltbommel, met name aan de Courtine en Kloosterwiel, is er begonnen met het rooien van al het groen. Grote en mooie struiken gaan gewoon de dumpwagen in en worden gestort. Op dezelfde plaats gaat men grasperken aanleggen. Er zijn schijnbaar nog niet genoeg uitlaatplekken voor honden. En wie gaat de uitwerpselen opruimen? Nog afgezien van de stank die het veroorzaakt.
Op de overige plaatsen, veelal de hoeken van de straten, komen blokhagen. Worden deze wel hoog genoeg om het uitzicht van de zijstraten en kruisingen te blokkeren? Eén ding is zeker; de racebaan wordt wel overzichtelijker! En niet te vergeten de rotzooi die de voorbijgaande schooljeugd (Cambium ) overal neergooit is wel beter zichtbaar. Petflesjes, blikjes, chips zakken en sigarettenafval zie je nu van verre liggen. Dit lag eerder tussen het aanwezige groen.

Een reactie op mijn brief van 9 januari 2018 zal wel komen wanneer al de werkzaamheden aan de Courtine en de Kloosterwiel zijn afgerond.

Hans van Eijk, bewoner Courtine