Trios en Argos halen medailles

rossum/zaltbommel • De turnverenigingen Trios uit Rossum, Argos uit Zaltbommel en Hamarithi uit Aalst deden de afgelopen twee weekends mee aan voorwedstrijden.

Zaterdag turnden Maud van Oosterum, Fenna Klop en Nikiesha Leemans van SV Trios Rossum hun eerste voorwedstrijd in Kesteren, en met succes. In een groot deelnemersveld werd Maud vierde en kreeg ze een bronzen medaille omgehangen. Fenna werd zesde, met een eerste plaats op balk. En Nikiesha ontving ook een bronzen medaille met een mooie derde plaats.

Tien turnsters van Argos kwamen eveneens in actie in Kesteren. Voor een aantal van hen was het de eerste wedstrijd. Dat gold ook voor Jasmijn, zij turnde meteen al naar een zilveren medaille. Een week eerder hadden drie turnsters van Argos hun wedstrijd geturnd in Culemborg. Emma Wonnink werd derde in een groot deelnemersveld. Voor hen was het de tweede voorwedstrijd, zij moeten de doorstroming afwachten.

Bij Hamarithi lukte het geen turnsters om op het podium terecht te komen. Mirthe van der Schans werd veertiende en Carlijn van Zandvliet 25e (pupil 1 D2). Eline van Zandvliet en Roosmarijn Groeneveld (jeugd 1 D3) turnden beheerste oefeningen, maar wisten niet hoger te eindigen dan de vijfde en zesde plaats van de zeven. Esmee Kreling (pupil 2 D2) werd twaalfde.

Kerkwijk Cross

kerkwijk • De Regio Bank Boomgaardloop krijgt een nieuwe naam: Regio Bank Kerkwijk Cross. "Ook al is er geen boomgaard meer, dit jaar gaan we wel weer lekker rennen rond het voetbalveld in Kerkwijk", meldt de organisatie. Deelnemers kunnen op zaterdag 10 februari 4, 6 of 8 rondjes van een kilometer rond het voetbalveld van VV kerkwijk en over het naastgelegen perceel rennen. De Regio Bank Kerkwijk Cross is voor zowel beginnende lopers als voor de ervaren rotten. Het parcours kan afhankelijk van de weersomstandigheden zwaar zijn. Er zijn genoeg kleedruimten met douches en na afloop kan in de kantine nog nagepraat worden. De organisatie is benieuwd hoe het nieuwe parcours gaat bevallen en staat dan ook open voor feedback. Om 14:15 uur begint de jeugd aan hun rondje(s). Om 15:00 uur starten de senioren aan hun wedstrijd. De opbrengst gaat in zijn geheel naar Stichting Roparun voor structurele hulp aan mensen met kanker.

Lotte van Mook tweede en derde

gameren/ammerzoden • Lotte van Mook (paardensportvereniging De Bommelerwaard) heeft zaterdag met Daydream M. in Ammerzoden meegedaan aan de ZZ-Zwaar. Ze behaalde een tweede plaats met ruim 62 en een derde plaats met 61 procent.