Drie tickets voor halve finale turnen

aalst/amersfoort • Turnsters van sportvereniging Hamarithi uit Aalst/Nederhemert wisten in Amersfoort drie tickets voor de halve finale van het nationale bondskampioenschap te bemachtigen.

Zaterdag was de tweede kwalificatieronde. Bij de junioren (derde divisie) zorgden Fleur Danklof, Vera Westervoort en Nadine Vervoorn voor een stunt. Zij mogen alle drie naar de halve finale. Fleur turnde een perfecte wedstrijd en ontving zilver. Vera werd vijfde en Nadine zevende. Door hun goede resultaten in de vorige kwalificatie mochten zij ook door.

Mille Groenevelt en Thirza Vervoorn (pupillen 1 N3) plaatsten zich voor het districtskampioenschap. Mari-Lynn van Boggelen en Marjorie Brandsma (pupillen 2 N3) turnden een hele mooie brugoefening, in tegenstelling tot de oefening op de balk. Mari-Lynn werd vijfde en mag ook naar het districtskampioenschap. Janinka Egas turnde bij de jeugd N4 in Beekbergen. Of haar twaalfde plaats voldoende is voor doorstroming naar het district, wordt volgende week bekend.