• Goed snoeien betekent een mooiere oogst.
• Goed snoeien betekent een mooiere oogst. Foto: nl.123rf.com

Studiedag snoeien van fruitgewassen

zaltbommel • Wouter van Teeffelen van Zelfsplukboomgaard 't Straatje geeft op zaterdag 17 februari een workshop/studiedag Snoeien van fruitgewassen.

De studiedag begint met een lezing en theorieles. Daarin krijgen de deelnemers theoretische achtergronden en uitleg van het jargon van fruitsnoeitermen. Ook gaat Van Teeffelen in op de verschillende in snoei bij verschillende fruitgewassen en bespreekt hij de belangrijkste aandachtspunten bij de snoei in de praktijk. Na de lunch gaan de deelnemers naar meerdere fruittuinen of boomgaarden voor praktijkinstructies. Met wat begeleiding gaan ze zelf aan de slag met de bomen. Behalve voor appels en peren is er aandacht voor rode bes, witte bes, bramen, frambozen, tafeldruiven, mintrees appel, kiwibessen, kweeperen en abrikoos. Van Teeffelen is ervaren fruitteeltadviseur voor professionele telers en ook liefhebber met een groot aantal fruitgewassen in eigen volkstuin. Hij geeft al jaren op verzoek snoeibijeenkomsten voor particulieren. Deze snoeidag is de eerste in zijn eigen woonplaats Zaltbommel. Van Teeffelen geeft dezelfde workshop ook op zaterdag 3 maart in Neerloon (bij Ravenstein).

Deelnemers moeten hun eigen snoeischaar, zaag, snoeimateriaal en warme kleding meenemen. Deelname kost 60 euro inclusief koffie, thee en lunch. Bij streng winterweer wordt de workshop uitgesteld. Het maximum aantal deelnemers is 25 personen per workshop. Aanmelden kan per e-mail: wte@fruitadvies.nl Meer informatie staat op:

q wwwzelfplukboomgaard.nl