• De complete cast van Uit Vriendschap.
• De complete cast van Uit Vriendschap. Foto: Marielle Pelle

Nederhemert geniet van vrolijk spel

nederhemert • In dorpshuis De Gaarde is zaterdagavond de nieuwe klucht van toneelvereniging Uit Vriendschap in première gegaan. De spelers waren ook dit jaar weer verbazend in staat om het publiek mee te nemen in hun verhaal.

Het stuk 'De verloofde van mijn vrouw' staat bol van avontuur, verbazing, verwarring en hartstochtelijke liefde, die soms zo koud is als een koelbloedige aal. Het verhaal gaat over de keurige huisarts Theo Schippers, die getrouwd is met Hella. Huishoudster Mathilde ondersteunt het jonge gezin in de huishouding en ook huisvriend Henk is een graag geziene gast in het gezin. Dit weekend staan er veel afspraken gepland, Mathilde gaat op bezoek, Hella heeft een lezing en Theo wordt om hulp gevraagd als Oostenrijkse bediende in het dorpshuis. Echt hilarisch wordt het als de Canadese familie op de stoep staat. De sullige Toby wordt met liefde door moeder Cathy vertroeteld en door zijn vader Charly gezien als ideale man voor hun nicht Hella in Nederland. Het publiek heeft met volle teugen genoten. Het toneelgezelschap speelde in een zeer verzorgd decor.

Komende periode gaat toneelvereniging op Vriendschap op toer. Ze zijn nog zien op 3 febr. in De Gaarde in Nederhemert, 9 febr. in Teratina in Eethen, 10 febr in 't Gement in Aalst, 16 febr. in Gambora in Gameren, 17 febr in Ons Huis in Well, 23 febr De Rondedans in Genderen, 3 maart in De Bolderik Sleeuwijk, 9 maart in Gelre's End Hedel, 16 en 17 maart in het dorpshuis in Veen en tot slot op 7 april in Kerkwijk.

Op de website van Het Kontakt (www.hetkontakt.nl) staat een uitgebreide recensie van het stuk.