Verhalen over postbode Vosch

zaltbommel • Museum Het Stadskasteel in Zaltbommel is op zoek naar verhalen en creaties van R. Vosch. In de kamer van Onder de Sint Maarten in het museum hangt een schilderij van een stadsgezicht van Vosch, die leefde van 1894-1956. Hij was postbesteller uit de Kerkstraat in Zaltbommel. In zijn vrije tijd schilderde hij. Vosch wordt onder andere vermeld als deelnemer van een groepstentoonstelling in de Bommelerwaard in de krant van 1948/1949. "Vosch was niet alleen schilder maar maakte ook kerststallen. Hij had zelf ook een grote kerststal die men kon bekijken in zijn woonkamer. Voor de toneelgroep Die Kleyne Luyden maakte hij decorstukken", weet conservator Lisette le Blanc. Zij hoopt dat er mensen zijn die verhalen hebben over deze bijzondere creatieve postbode, of een kerststal of ander werk van zijn hand. Deze mensen kunnen dan contact opnemen met de beheerder Majo Slosser via stadskasteelzaltbommel@kpnmail.nl of met de conservator Le Blanc via info@lisetteleblanc.nl.


AED geplaatst in Hof van Gameren

gameren • In de nieuwbouwwijk Hof van Gameren is de vierde AED van het dorp geplaatst die voor iedereen toegankelijk is. De AED hangt aan de zijmuur van het woonhuis aan de Bulkenlaan 59. Het apparaat is aangemeld bij www.hartslagnu.nl en zal ingezet worden bij een 112-melding. Aan de aanschaf van de AED en de verwarmde kast waarin het apparaat hangt, hebben de gemeente Zaltbommel en de Hartstichting medewerking verleend. ABB uit Sliedrecht, dat de koopwoningen en een aantal huurwoningen in Hof van Gameren realiseerde, heeft de installatie van de apparatuur mede mogelijk gemaakt. De Stichting AED Hof van Gameren zorgt voor het beheer van het apparaat. Verder bevordert de stichting de opleiding en aanmelding van burgerhulpverleners bij www.hartslagnu.nl. De Dorpsraad Gameren heeft ervoor gezorgd dat deze stichting er komt. De aanloopkosten en de kosten in de komende jaren worden zoveel mogelijk gedekt uit donaties. Om een zo groot mogelijk draagvlak te krijgen, gaat de werving nog even door. De stichting is bereikbaar via aedhofvangameren@gmail.com.


Marco van Bekkum wint bij Oude Bieb

zaltbommel • Marco van Bekkum uit Geldermalsen heeft zondag het 'Burgers & Ballen-toernooi' bij De Oude Bieb gewonnen. Spelcafé De Oude Bieb organiseerde het biljarttoernooi samen met brasserie De Poorterij. De middag werd afgesloten met een heerlijke hamburger de luxe. Regelmatig organiseert De Oude Bieb toernooien en evenementen. Het volgende toernooi staat gepland op zondag 4 maart. Wie interesse heeft in dit toernooi of overige activiteiten kan gerust binnenlopen op Nieuwstraat 4 in Zaltbommel, bellen naar 0418-519009 of op Facebook of de website kijken.

q www.deoudebieb.nu


Inzamelingsactie Voedselbank

zaltbommel • Op zaterdag 3 februari organiseert Voedselbank Bommelerwaard in samenwerking met Albert Heijn in Zaltbommel van 8:00-18:00 uur weer een voedselinzamelingsactie. Vrijwilligers van de Voedselbank staan bij de ingang.

q www.voedselbankbommelerwaard.nl