• Globetrotters Theo en Jules zorgen voor unieke reiservaringen, dichtbij of ver weg.
• Globetrotters Theo en Jules zorgen voor unieke reiservaringen, dichtbij of ver weg. Foto: Janneke Boogaard

'Reizen is niet: een land afvinken'

kerkdriel • Japan, Mongolië of Kerkdriel. De broers Theo en Jules Leerintveld zijn net zo enthousiast over verre bestemmingen als over hun eigen Bommelerwaard. Samen zijn ze een reisbureau gestart.

"Dit is geen werken, dit is een passie delen en daar ook nog wat geld voor krijgen." Het idee voor reisorganisatie Grensloos Genieten kwam van Theo Leerintveld, maar inmiddels is broer Jules net zo enthousiast.

Hij verwoordt in zijn enthousiasme precies de gedachte achter hun initiatief. Rijk hoeven ze er niet van te worden, ze zijn op zoek naar unieke ervaringen en willen die delen. Op hun website staan nu twaalf buitenlandse reizen waarop mensen kunnen inschrijven, met Theo of Jules als gids. "De reizen die wij organiseren zijn nooit hetzelfde, dat houdt het voor onszelf ook leuk." Wie met de Bommelerwaardse broers meegaat, moet wel een beetje avontuurlijk zijn ingesteld. "Sommige mensen gaan op reis om weer een land af te kunnen vinken. Zonde! Als je je onder durft te dompelen in een land en een cultuur, maak je de mooiste dingen mee."

Naast avontuur biedt Grensloos Genieten overigens ook zekerheid: het bedrijf beschikt over het kwaliteitskeurmerk AVR en is aangesloten bij het garantiefonds SGR. Met hun schat aan ervaring geven de broers ook reisadviezen aan mensen die op eigen gelegenheid op pad gaan. En ze stellen georganiseerde trips op maat samen, bijvoorbeeld voor bedrijven.

Als echte wereldreizigers zijn Jules en Theo hun geboortegrond alleen maar meer gaan waarderen. "De Bommelerwaard is een unieke streek bomvol verhalen", weet Theo als oud-verslaggever voor Het Carillon als geen ander. Begeleide trips door deze regio konden dan ook niet uitblijven. Het zijn twee wandelingen, twee fietstochten en een bustocht geworden. Met de bustour van zo'n zeventig kilometer verwachten Theo en Jules vooral buitenlandse toeristen te trekken. "Zij vinden het heel leuk om te horen over zaken als onze waterzuivering en de ooievaars", heeft Theo gemerkt. Hij is druk met de werving, bijvoorbeeld bij hotels in Amsterdam. "Voor een Amerikaan maakt één of twee uur reistijd echt niet uit."

Ook Nederlanders reageren trouwens enthousiast. Struinen door de Hurnse Kil, zien waar de champignons groeien: grensloos genieten kan ook prima in eigen land.


q www.grensloosgenieten.nl

Janneke Boogaard