donderdag 25 januari

Fotobingo in Hedel
14:00, Hedel, Gelre's End. Jaarlijkse fotobingo van Stichting Senioren Hedel. Toegang gratis incl. kop koffie.

Water, Molens, Dijken
14:30, Bruchem, gebouw Even Haëzer. Maandelijkse bijeenkomst Stichting Welzijn ouderen Bruchem, Kerkwijk en Delwijnen. Jan van Rijnsbergen vertelt over Water, Molens en Dijken. Entree: een vrijwillige bijdrage. Meer informatie bij J. van Harten: 0418-642568.

Inloopspreekuur Klik & Tik Zaltbommel
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Je bankzaken regelen, solliciteren of een DigiD aanvragen: het gaat bijna allemaal via internet. Wil je vaardiger worden in het gebruik van internet? Ben je een beginnende computergebruiker en wil je in een veilige omgeving oefenen op de PC? Kom dan eens langs tijdens het wekelijkse inloopspreekuur Klik & Tik. Toegang gratis.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden bij docente Anneke Dorleijn: 06-29462318 of mail naar leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

vrijdag 26 januari

TaalPlus Ammerzoden
9:00-11:30, Ammerzoden, bibliotheek. Voor vrouwen en mannen die beter Nederlands willen leren om sterker en zelfstandiger in het leven te staan en die actief mee willen doen in de maatschappij. Door o.a. zelf gesprekken te kunnen voeren op school, bij de dokter, de tandarts, in de winkel of de bank. Deelname kost 10 euro per maan. Aanmelden via kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

TaalPlus Kerkdriel
9:00-11:30, Kerkdriel, bibliotheek. Deelname kost 10 euro p.m. incl. boek. kompasjokeverkuijlen@upcmail.nl of 06-44614237.

De Ontmoeting
10:00-16:00, Ammerzoden, Het Zonnelied. Samen met vrijwilligers een kaartje leggen, spel spelen, koffie drinken en andere mensen ontmoeten. Elke vrijdag en maandag. Deelname kost 2,50 of 5 euro als bijdrage voor koffie/thee.

Open avond De Brug
18:30-21:00, Zaltbommel praktijkschool De Brug. Open avond De Brug, school voor praktijkonderwijs. De school heeft deze week het predicaat 'Excellente school' ontvangen.

Vergadering Oranjevereniging
21:00, Well, dorpshuis Ons Huis. Algemene ledenvergadering Oranjevereniging Well.

zaterdag 27 januari

Wintermarkt Bruchem
9:00-14:00, Bruchem, gebouw Eben Haëzer. Jaarlijkse Wintermarkt met o.a. decoraties, brocante, boeken, speelgoed, serviesgoed, kleinmeubels, cadeau's, bloemstukjes, fruit en zuivel. Ook koffie, thee, fris, gebak, pannenkoeken, friet etc. Ook verkoop in rommelmarktschuur Middelstraat 2.

Hurnse Snertwandeling
10:00, Hurwenen, Hurns Kerkje. Tijdens de twee uur durende wandeltocht door Hurwenen o.l.v. Jan Sterk, Rob Milder en Johan van de Burgh kom je alles te weten over de ontwikkeling van Hurwenen in samenhang met de bodemomstandigheden. Waarom staan de kerk en de boerderijen op bepaalde plaatsen? Na afloop een heerlijke snertmaaltijd. Deelname kost 1 euro, snert: 5 euro.

Kleding- en boekenmarkt
10:00-13:00, Est, dorpshuis. Minimarkt met tweedehandskleding en boekenkramen. Baby-, kinder-, dames en herenkleding en bijpassende accessoires. Ook voor de liefhebbers van boeken is er volop keus. Tevens verkoop van koek, appelsap en rookworsten. De opbrengst is voor de NH kerk van Est.

Snoeiworkhop
10:00, Ammerzoden, Ontmoetingstuin. Workshop met de Hoogstambrigade Bommelerwaard van Landschapsbeheer Gelderland. Om 12:00 uur afsluiting met warme soep. Deelname is gratis, vrijwillige bijdrage welkom.

Inschrijven talentenjacht
13:30-14:00, Hedel, Gelre's End. Inschrijven voor Talentenjacht De Molshoop, die op 24 februari wordt gehouden.

Clinic Kickboksen
14:00, Kerkdriel, De Kreek. Clinic Kickboksen met meervoudig wereldkampioen Nieky 'the natural' Holzken. Ervaren of onervaren? Geen probleem, iedereen kan meedoen aan deze training. Deelname kost 35 euro. Toeschouwers betalen 5 euro. Na afloop kan iedereen met Nieky op de foto. Aanmelden kan via het ticketkantoor.nl

Jubileumconcert Eigenwijs
18:30, Zuilichem, gereformeerde kerk Zijlstraat. Kinderkoor Eigenwijs o.l.v. Danielle Kraan viert 10-jarig bestaan. M.m.v. Marcel & Lydia Zimmer en pianist Martijn Kraan.

Nieuwjaarsconcert OBK
19:30, Brakel, De Wilhelminahof. Fanfareorkest Oefening Baart Kunst Brakel o.l.v. Leon Vliex speelt o.a. 'Call of the Clans' en Kevin Houben en 'O Magnum Mysterium' van Morton Lauridsen, 'Gabriella's Sang' met altsaxsoliste Ingeborg Cornelisse en als afsluiting de 'Radetzki Mars' van Strauss. Ook optredens van de leerlingen het project Muziek = LOL o.l.v. Carolina Mc Cormack en Gera van Dalen en het B-orkest o.l.v. Carolina Mc Cormack. Toegang en koffie gratis.
www.obkbrakel.nl

Toneelstuk Nederhemert
20:00, Nederhemert, dorpshuis De Gaarde. Toneelvereniging 'Uit Vriendschap' brengt het stuk 'De verloofde van mijn Vrouw'. Voor verkoop op vrijdag 19 januari van 18:30 tot 20:00 uur in het dorpshuis. Entree: 6 euro voor niet-leden, 4 euro voor leden, 2 euro voor kinderen tot 13 jaar. Meer informatie bij Rino Verwijs: 06-11008119.

Nacht van de Lach
21:00-05:00, Hurwenen, dorpshuis De Kil. Sponsornacht van Stichting Geursenproducties, bedoeld om geld op te halen voor de aankleding van de voorstellingen. De vier jongerengroepen spelen de hele nacht door sketches en zingen liedjes. De jongeren halen zelf geld op bij sponsors. Toegang gratis, toeschouwers kunnen een donatie doen in de daarvoor bestemde ton.

zondag 28 januari

UiterwaardenCross
10:00, Zaltbommel, Kindertuin. Eerste editie van de UiterwaardenCross. Vanwege het hoogwater niet in de uiterwaarden, maar in de Kindertuin. Wedstrijden voor volwassenen en sportieve activiteiten voor de jeugd. Clinics voor kinderen en nog veel meer.
www.uiterwaardencross.nl

Burgers & Ballen Pooltoernooi
14:00-19:00, Zaltbommel, De Oude Bieb. Pooltoernooi op basis van de 8ball spelregels met rond etenstijd een lekker broodje hamburger de-luxe. Georganiseerd i.s.m. Brasserie de Poorterij. Inschrijven kan tot 23 januari via: 0418-519009, info@deoudebieb.nu of in De Oude Bieb. Deelname kost 12,95 incl. broodje hamburger de-luxe en een drankje.

Koffiemiddag De Munt
14:00, Hedel, seniorenhof De Munt. Gezellig samen wat babbelen onder het genot van koffie of thee met iets lekkers.

TonPraotGala 2018
14:00, Ammerzoden, De Weesboom. Zesde editie van het TonPraotGala van 't Malse Arckeldurp.

'Grenzeloos' in Kerkdriel
14:30, Kerkdriel, kulturhus De Leyenstein. Overdagkoor La Corbeille voert met orkest en solisten 'Grenzeloos', een muzikale vertelling waarin hoofdpersoon Cor Beien ontsnapt aan zijn beschermende omgeving. Regionaal gemengd koor uit Vlijmen o.l.v. Annemieke Kamphuis, met solistische ondersteuning van Roos van Dijk en Michiel Standaert. Muzikale ondersteuning door pianist Leon Schenkels en orkest Ratatouille o.l.v. Lenie Buijs. Met beelden van Frits Jacobs, poëzie van Bertus Aafjes, Herman van Veen en scriptschrijver Theo Herrman. Entree: 5 euro. Reserveren: 0418-638638.

Strijkkwartet
16:00, Zaltbommel, Gasthuiskapel. Het Serotonine Quartet speelt Strijkkwartet nr. 2 van Mendelssohn en Strijkkwartet in C groot van Th. H. Smit Sibinga, een oud-oud-oom van de celliste Dieuwke Smit Sibinga. Merel van de Meulen op viool, Cleo van Aanhold op altviool en Eva Lagemaat op viool. Entree: 20 euro (jeugd t/m 18 en studenten gratis). Meer informatie bij Tjallien van Loon: 06-14255605 of engelenbak@gmail.com of:
www.engelenbakzaltbommel.nl

maandag 29 januari

Horeca Pooltoernooi
14:00, Zaltbommel, De Oude Bieb. Pooltoernooi voor horecamedewerkers. Teams van twee spelers. Inschrijven kan t/m 27 januari. Deelname kost 10 euro incl. hapjes en een drankje.

Verenigingsavond
19:00-21:00, Rossum, VV HRC'14. Voor alle bestuurders van sportverenigingen. Thema: 'Sporten is gezond!' Ideeën en inspiratie over hoe uw vereniging een gezonde omgeving kan bieden voor jong en oud. Een gezonde leefstijl en goede sportprestaties gaan namelijk vaak hand in hand. Dit alles onder genot van een gezond hapje en drankje. Samen sporten en bewegen is ook plezierig en gezond voor kinderen met een beperking of (lichte) gedragsproblemen. De buurtsportcoaches vertellen over de mogelijkheden in de Bommelerwaard en voor uw vereniging. Aanmelden kan via pklaassen@ggdgelderlandzuid.nl

Parkinsoncafé
20:00-22:00, Tiel, Wijkcentrum Westroyen. Ton den Hartog uit Geldermalsen vertelt over de operatie 'Deep Brain Stimulation', die hij in oktober onderging en die werd uitgezonden in het programma 'Dokters van morgen' op NPO1. Met een optreden van het koor Zingen met P o.l.v. Rianne van den Boomen en begeleiding door pianist Hans van Oord.

dinsdag 30 januari

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:00, Kerkdriel, bibliotheek. 18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden bij docente Joke Borsje: 06-18194357.

Rouw bij verlies partner
19:30, Geldermalsen, De Pluk. Lotgenotencontact rouw bij verlies partner. Samen er over nadenken en praten, naar elkaar luisteren en goede informatie krijgen. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie bij Christien den Hartog: 0345-616610 of cdenhartog@welzijnwestbetuwe.nl

Cinemaarten
20:15, Zaltbommel, De Poorterij. Documentaire 'Visages Vilages' van de 88-jarige Agnès Varda samen met de 33-jarige charismatische straatkunstenaar JR. Bijzondere samenwerking. Speelse en verrassende poging om Frankrijk beter te begrijpen door in te zoomen op haar inwoners. Uiterst charmant en innemend portret van alledaags Frankrijk.

woensdag 31 januari

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden bij docente Anneke Dorleijn: 06-29462318 of mail naar leerpuntmaasdriel@kw1c.nl

Inloopspreekuur E-books
11:00-12:00, Zaltbommel, bibliotheek. Gratis uitleg over het lenen van E-books. Neem eReader, smartphone of tablet mee. Aanmelden is niet nodig.

Samen eten in Hedel
11:30, Hedel, Gelre's End. Open Eettafel SOOH. 3-gangenmenu met consumptie en koffie/thee. Deelname kost 9 euro. Aanmelden kan tot 29 januari bij Adrie Quik: 073-5993098 of Marianne Lagarde: 073-5994508.

Kienen in De Leyenstein
13:30, Kerkdriel, De Leyenstein. Deelname kost 4 euro, een extra kaart 1 euro. Aanmelden is niet nodig.

Scrabble Café Ammerzoden
14:00-15:30, Ammerzoden, bibliotheek. Gezellig samen een potje scrabbelen. De koffie staat klaar. Deelname is gratis, aanmelden niet nodig.

Voorleespret in de bieb
15:30-16:00, Ammerzoden, bibliotheek. Voor alle kinderen. Aanmelden niet nodig, deelname gratis.

Stamppot avond
17:15, Rossum, De Vaste Burcht. Hutspot, zuurkool en boerenkool. Deelname kost 7,50 euro incl. consumptie en een toetje. Aanmelden voor 29 januari via 0418-664664 of welzijnvb@stmr.nl

Infoavond Weteringshoek
20:00, Rossum, dorpshuis De Parel. Informatieavond Van Wanrooij Projectontwikkeling over de woningbouw in plan Weteringshoek.

donderdag 1 februari

Voorleesvoorstelling
10:00-11:00, Zaltbommel, bibliotheek. Voorleesfeestje voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Start van de Nationale Voorleesdagen. Wapperkids zorgt ervoor dat de kinderen mee gebaren en het verhaal over de tijger met hun handen tot leven laten komen. Een speciaal slaaplied vol gebaren laat de tijger langer slapen, maar helpt ook om alle voertuigen op het bouwterrein lekker te laten slapen. Een huilende boom is een raadsel voor beer. Samen met de kinderen probeert hij van alles, keer op keer. Een voorstelling in het teken van slapen en dromen.

Klik & Tik Zaltbommel
15:00-16:30, Zaltbommel, bibliotheek. Hulp bij regelen van bankzaken, solliciteren of DigiD aanvragen via internet. Vaardiger worden met internet en oefenen op de pc. Deelname is gratis.

Leerpunt Maasdriel
18:30-21:30, Kerkdriel, bibliotheek. Beter leren schrijven, lezen, rekenen of omgaan met de computer en internet. Deelname kost een kleine bijdrage voor lesmaterialen. Aanmelden bij docente Anneke Dorleijn 06-29462318 of mail naar leerpuntmaasdriel@kw1c.nl