Nivo Sparta verslaat GJS

zaltbommel • Nivo Sparta blijft actief in de strijd om de Regio-Voetbal EM Cup, de ploeg heeft de knockoutfase bereikt.

Vorige week dinsdagavond werd op eigen veld eersteklasser GJS met 3-1 verslagen. Na eerder een 3-3 gelijkspel tegen mede-tweedeklasser Papendrecht, was de overwinning voldoende voor het bereiken van de volgende ronde.

In de eerste helft was Mohammed Nikbakht ongrijpbaar voor de GJS-defensie. Na vijftien minuten spelen opende de buitenspeler al de score. Diezelfde Nikbakht had na 25 minuten spelen ook bijna de 2-0 op zijn naam. Een schot van de aanvaller ging net over de kruising over.

Tien minuten later was er opnieuw een grote kans voor de buitenspeler. Nikbakht had de laatste halte moeten zijn na een snelle Nivo-counter. Opnieuw wist hij echter net niet te scoren. GJS was in de eerste helft zeker niet minder. Het spel ging in Zaltbommel op en neer. Een afstandsschot van de eersteklasser ging maar net naast.

Na rust kwam Nivo Sparta snel op 2-0. Een snel genomen vrije trap verrasste GJS en Jente Roorda wist beheerst de tweede Bommelse goal op het scorebord te zetten.

Toen Roel de Kruijk er na 70 minuten spelen ook nog eens de 3-0 aantekende leek de wedstrijd gespeeld. GJS bracht vijf minuten later de spanning nog enigszins terug.

Nivo Sparta behoort nu tot de laatste 32 clubs van de EM Cup. De knockoutfase is bereikt. Naast de 18 poulewinnaars, de nummer twee in de poule van Kozakken Boys stromen ook de dertien beste nummers 2 door. Het is nog niet bekend wie Nivo Sparta treft in de volgende ronde. Begin februari worden in andere poules nog een aantal wedstrijden gespeeld.