Nabil Bouchlal traint Zuilichem

zuilichem • Nabil Bouchlal volgt Kornee Sterrenburg met ingang van komend seizoen op als hoofdtrainer van zaterdagvierdeklasser Zuilichem. Het wordt voor Bouchlal, die overkomt van Kozakken Boys 2, zijn debuut als hoofdtrainer. Eerder was hij assistent-trainer bij Achilles Veen. In zijn spelerscarrière kwam de nu 43-jarige Tilburger uit voor Willem II, Helmond Sport, Unitas, Kozakken Boys en Achilles Veen. Op zijn beurt wordt Nabil Bouchlal bij Kozakken Boys 2 opgevolgd door Nigel Branderhorst, die doorschuift vanuit Kozakken JO19-1.


Alem in zee met Peter Burg

alem • Peter Burg wordt met ingang van volgend seizoen de opvolger van Piet Saaman als hoofdtrainer van zondagvierdeklasser Alem. Bosschenaar Burg komt over van de Tilburgse derdeklasser Were-Di. Eerder was hij als trainer werkzaam bij onder meer Be Ready, GVV Geldermalsen en Vlijmense Boys. Peter Burg kwam in zijn actieve carrière o.a. uit voor FC Den Bosch.


Nieuwe regels rond kunstgras

regio • Verenigingen met een goedgekeurd kunstgrasveld zijn met ingang van 27 januari verplicht om bij afkeuring van het natuurgrashoofdveld met het eerste mannenelftal uit te wijken naar kunstgras. Dit is niet van toepassing op de elftallen die in de landelijke Tweede en Derde Divisie of Hoofdklasse uitkomen. Reden voor deze verplichting is dat het aantal beschikbare inhaalmomenten beperkt is en de KNVB midweekse wedstrijden zoveel mogelijk wil voorkomen. Ook is het de bedoeling dat de laatste twee programma's zo mogelijk gelijktijdig worden gespeeld en dat het verschil in aantal wedstrijden binnen de poules zo klein mogelijk blijft. Verenigingen die niet willen uitwijken naar hun kunstgrasveld hebben meestal al een achterstand, de kans dat ze die bijtrekken is niet groot.