• Rob Schepers vervangt de zieke Robert van Dijk.
• Rob Schepers vervangt de zieke Robert van Dijk. Foto: aangeleverd

TonPraotGala in 't Malse Arceldurp

ammerzoden • In partycentrum De Weesboom in Ammerzoden wordt zondag 28 januari om 14:00 uur de zesde editie gehouden van het Arckeldurpse TonPraotGala.

Prijs Gijs XVI (Robert van Dijk) kan er dit jaar vanwege gezondheidsredenen niet bij zijn. Maar hij wordt vervangen door Rob Schepers uit Helmond. Hij speelt onder andere het typetje Theo van de Thuiszorg. Daarnaast is ook dit jaar weer een mooie line up gepland. Als eerste treedt op Frank Stevens uit Soerendonk als Harrie van de Sunweb. Met dit optreden won hij een publieksprijs bij de Goeie To(o)n en een plek in de voorronde bij het Keiebijters Kletstoernooi in Helmond.

Daarna komt de enige dame van het gezelschap: de Tilburgse Christel van den Dungen komt in stralend witte bruidsjurk het podium op. Als Lies Teelur is ze helemaal klaar voor haar bruiloft, alleen de man ontbreekt er nog aan.

Jack Rademakers zal in een echte Ammerooise buut als Pater Giegel de lachers zeker op zijn hand krijgen. Als vierde treedt Peter van der Maas uit Hilvarenbeek op. Hij deed ook al meerdere malen mee bij de Keiebijters en is een zeer ervaren kletser, die wel voor wat kramp in de lachspieren gaat zorgen. Hekkensluiter is Rob Schepers. Met Theo van de Thuiszorg zal hij ook nu weer de zaal plat krijgen met zijn belevenissen en de zoektocht naar mevrouw van de Ment.

Er zijn nog kaarten verkrijgbaar in de voorverkoop bij Kapsalon Vincent Burg. De Feest en Thema winkel van Bas Bastiaans en Boons in Ammerzoden. De zaal gaat open om 13:00 uur, de optredens beginnen om 14:00 uur. De buuts zullen worden afgewisseld met optredens.