Afbeelding
Foto: Hendrik Rietstra

Bommelerwaard komt bij van storm

regio • De zware storm die donderdag over Nederland raasde, heeft ook in de Bommelerwaard sporen nagelaten.

Een man die op de woeste Maas ter hoogte van Well van een schip raakte, werd na een grootscheepse zoekactie levend en wel gevonden.

Op de Martinus Nijhoffbrug waaide een vrachtwagen om, met lange files als gevolg. In totaal kantelden tientallen vrachtauto's in het land, vooral op bruggen.

De NS legde in heel het land het treinverkeer stil, nadat onder andere bij Zaltbommel een trein stil kwam te staan door een kapotte bovenleiding. Een sprinter strandde ter hoogte van tankstation De Lucht. De reizigers kregen na een paar uur toestemming om uit te stappen. De meesten trotseerden de storm en gingen lopend terug naar Zaltbommel.

Eén van de oudste bomen van Zaltbommel, een kastanje die nog in opdracht van landschapsarchitect De Virieu werd geplant langs de Marten van Rossumsingel, overleefde de storm niet. Verderop, op de De Virieusingel, raakte een boom het dak van een huis. Dat raakte beschadigd. Bij de nieuwe flat aan de Fiep Westendorplaan waaide een deel van de afbeelding van Pom van de gevel.

Donderdag rond 13:00 uur ging de storm liggen en kon een begin gemaakt worden met opruimen.