Hoog water rivier de Waal
Hoog water rivier de Waal Foto: Lya Cattel

UiterwaardenCross wijkt uit naar Kindertuin

UiterwaardenCross naar Kindertuin

zaltbommel • De eerste editie van de UiterwaardenCross op zondag 28 januari kan vanwege het hoge water niet plaatsvinden in de uiterwaarden. De organisatie heeft dan ook besloten om uit te wijken naar de Zaltbommelse Kindertuin. "De verwachte waterstanden van de Waal zijn dusdanig dat er geen gebruik kan worden gemaakt van het parcours dat door de organisatie in eerste instantie is uitgezet", laat Roland van de Werken namens Stichting Cyclocross Zaltbommel weten. Volgens de organisatie is er een 'geweldig alternatief' gevonden in: "Het plantsoen en Opa's Gatje met als centrum van de cross De Kindertuin, waar de start en finish zone en de tent zich bevinden."


Rijverenigingen gaan samen

poederoijen • Paardensport Rodichem en de Loevesteinruiters gaan samen. "Dit resulteert in een rijvereniging waar we verbinding maken tussen de ruiters en amazones in ons mooie gebied", laten de twee besturen weten. Op vrijdagavond 9 februari wordt de samenwerking feitelijk bekrachtigd tijdens een bijeenkomst in brasserie De Buurman in Poederoijen. Het programma van die avond is aangepast wegen het overlijden van voorzitter Gerda Verhaar Eeuwijk.


Nederlaag voor vrouwen Phoenix

zaltbommel • Het vrouwenteam van Phoenix uit Zaltbommel heeft zaterdag in Liessel met 3-1 verloren van de nummer 2 op de ranglijst, Livoc. De volleybalsters van Phoenix gingen fel en goed van start en namen in de eerste set een 7-2 voorsprong. Toen Livoc van de schrik leek bekomen en een tandje bijschakelde maakte Phoenix bijna geen punt meer en werd het 25-10. In de tweede set nam Livoc snel een forse voorsprong. Aan het eind van de set kwam Phoenix weer aan eigen aanvallen toe en werd het nog even spannend. Met 25-23 trok Livoc toch aan het langste eind. In de derde set hd Phoenix steeds het betere van het spel. Al snel werd een voorsprong van vijf punten genomen. Er werd geknokt om elk punt, de voorsprong werd vastgehouden en met 25-22 had Phoenix een punt binnen en uitzicht op een vijfsetter. Zover kwam het niet. De ploeg uit Zaltbommel liet zich in de vierde set te veel beïnvloeden door enkele dubieuze beslissingen van de sceidsrechter. Livoc profiteerde, met 25-15. De eerstvolgende thuiswedstrijd van Phoenix is zaterdag 27 jauari om 16 uur, bij uitzondering in de sportzaal van het Cambium.


GTV Ammerzoden

ammerzoden • In Culemborg turnden zaterdag de turnsters van GTV Ammerzoden hun 2e voorwedstrijd, divisie 5 en N-oefenstof. Cindy de Weert turnde zich mede door een goede brug- en vloeroefening naar een 7e plaats. Dominique van Kessel behaalde een 9e plek en Jikke van de Wiel een 2e plaats. Laatstgenoemde turnde een strakke en sierlijke balkoefening en een prachtige vloeroefening. Ook haar sprong en brug waren erg strak geturnd. Fabienne Goesten eindigde als 12e.


Drie medailles voor SV Hamarithi

aalst • Diverse turnsters van Hamarithi deden zaterdag mee aan de tweede plaatsingswedstrijd in Culemborg voor de D-niveaus en 5e divisie. www.hamarithi.nl staan alle uitslagen.