Geen van de winnaars kwam uit de gemeente Zaltbommel.
Geen van de winnaars kwam uit de gemeente Zaltbommel. Foto: Lya Cattel

Geen prijzen voor regionale sporters

regio • Tijdens de uitreiking van de Powerhouse Sport Awards is vrijdag niet één sporter uit de gemeente Zaltbommel in de prijzen gevallen. Zes van de zeven winnaars is afkomstig uit het Land van Heusden en Altena.

Voorafgaand aan de feestelijke uitreiking van de sportprijzen in d'Alburcht, waren er drie sporters uit de gemeente Zaltbommel genomineerd. In de categorie Sportman Junioren waren dit BMX'er Brian van Eeuwijk uit Zaltbommel en skeeleraar/schaatser Leonard van Maaren uit Zuilichem. Zij werden echter beide afgetroefd door hardloper Stan Schipperen uit Dussen, die daarmee zijn titel prolongeerde. De enige andere kanshebber uit de gemeente Zaltbommel kwam uit in de categorie Sportvrouw Senioren. Amazone Mara de Vries uit Poederoijen zag Marianne Vos alweer voor de zestiende keer deze titel in de wacht slepen. De wielrenster uit Babyloniënbroek werd daarmee beloond voor het jaar waarin zij Europees Kampioen op de weg werd en in het Luxemburgse Bieles als tweede eindigde bij het WK Veldrijden. Na een heroïsche strijd moest ze de regenboogtrui aan de Belgische Sanne Cant laten.

De prijs voor Sportman van het Jaar was vrijdag voor karateka Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg. In de categorie Sportploeg Junioren vielen niet voor het eerst de Werkendamse beachvolleybalsters Emi van Driel en Raisa Schoon in de prijzen. De dames 1 van Volleybalvereniging Voltena won de prijs voor Sportploeg Senioren, Laura van Engelen uit Vlijmen werd eerste in de categorie Sportvrouw Junioren en Marjo Goelema-Koek werd Sportmaster van het jaar.

Martin van Hemert