• Het koor uit Zuilichem bestaat tien jaar.
• Het koor uit Zuilichem bestaat tien jaar. Foto: aangeleverd

Kinderkoor Eigenwijs viert jubileum

zuilichem • Kinderkoor Eigenwijs uit Zuilichem bestaat tien jaar.

Om dat te vieren vindt op zaterdag 27 januari een jubileumconcert plaats in de gereformeerde kerk aan de Zijlstraat 1 in Zuilichem. Het concert begint om 18:30 uur, de entree is gratis. Na afloop is er koffie, thee of iets fris en kunnen bezoekers met elkaar napraten.

Marcel en Lydia Zimmer

Aan het concert wordt medewerking verleend door Marcel en Lydia Zimmer, een Nederlands echtpaar dat christelijke liederen schrijft en concerten verzorgt voor kinderen, jongeren en volwassenen. Tijdens het concert brengen zij diverse liederen ten gehore, waaronder een aantal samen met het kinderkoor.

Kinderkoor Eigenwijs is tien jaar geleden opgericht door Caroline Dingemans uit Zuilichem. Tegenwoordig bestaat het koor uit maar liefst 32 leden in de leeftijd van 4 tot 12 jaar. De 'Eigenwijsjes' komen uit de hele Bommelerwaard en repeteren elke woensdagmiddag van 16:30 tot 17:30 uur.

Op dit moment staat het koor onder leiding van dirigent Danielle Kraan en pianist Martijn Kraan. De kinderen van het koor werken regelmatig mee aan bijeenkomsten en treden niet alleen op in Zuilichem, maar ook daarbuiten. Afgelopen weekend waren ze bij de Kidspraise in Well. In december hebben ze gezongen op de Winterfair in Zuilichem en meegedaan aan de kerstroute 'Licht voor de dorpen' in Herwijnen. Op hun eigen facebookpagina kan iedereen volgen waar de 'Eigenwijsjes' te zien en te horen zijn.

q www.facebook.com/KinderkoorEigenwijs