• Het gebouw wordt 50.000 vierkante meter groot.
• Het gebouw wordt 50.000 vierkante meter groot. Foto: Janneke Boogaard

Groot logistiek centrum op Wildeman

zaltbommel • Op bedrijventerrein De Wildeman in Zaltbommel wil Mainfreight Europe een groot logistiek centrum bouwen.

Het gebouw krijgt een oppervlakte van 50.000 vierkante meter op een perceel van ongeveer negen hectare. In het gebouw worden lichaamsverzorgingsproducten opgeslagen. Voor een deel gaat het om shampoo, deodorant en haarlak. Hierop is het Besluit Externe Veiligheid en Inrichtingen (Bevi) van toepassing en het Besluit Risico's Zware Ongevallen (Brzo). "Mainfreight heeft een reguliere aanvraag ingediend voor de bouw van het distributiecentrum", licht wethouder Han Looijen toe. "Daarnaast is er de aanvraag om op 6000 vierkante meter de persoonlijke verzorgingsproducten op te slaan. Voor dat gedeelte is een vergunning nodig van de Omgevingsdienst Rivierenland." De gemeenteraad moet dan ook twee besluiten nemen: één voor voor de bouw van het logistieke centrum en een 'verklaring van geen bezwaar' over de opslag van de lichaamsverzorgingsproducten.

Werkgelegenheid

Volgens Looijen betekent de komst van Mainfreight 'een forse impuls voor de regionale werkgelegenheid': "Het bewijst dat bedrijventerrein De Wildeman een geweldige vestigingslocatie voor logistieke bedrijven is."

Energieneutraal

Het pand wordt gebouw door Somerset. "Somerset is zeer verheugd met de mogelijkheid om op deze locatie een energieneutraal warehouse te kunnen opleveren", laat gemeente Zaltbommel weten. De locatie is volgens Somerset voornamelijk voor logistiek en distributiedoeleinden zeer strategisch gelegen.

Mainfreight is een wereldwijde logistiek dienstverlener en begon in 1978 haar activiteiten in Nieuw-Zeeland. Mainfreight blijft haar wereldwijde positie versterken met vestigingen in Azië, de Verenigde Staten, Australië en Europa. Momenteel heeft Mainfreight 240 vestigingen in 22 landen en telt meer dan 7.000 teamleden wereldwijd.