Afbeelding
Foto: Britta Alink

Vrijwilligers van VPTZ in 't zonnetje gezet

zaltbommel • Burgemeester Peter Rehwinkel heeft de vrijwilligers van de VPTZ (Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg) maandagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie in het oude stadhuis in het zonnetje gezet.

De gemeente kiest elk jaar een andere (vrijwilligers)organisatie om tijdens de receptie extra aandacht te geven en de vrijwilligers een bijzonder cadeau aan te bieden. Vorig jaar viel de keus op de brandweer, het jaar daarvoor op het dierenasiel in Bruchem. "De gemeente heeft ontzettend veel waardering en respect voor het werk dat de vrijwilligers van VPTZ doen", aldus Peter Rehwinkel maandagavond. "U biedt hulp en steun aan mensen die hun leven moeten afsluiten en dat het liefste doen in hun eigen omgeving, bij hun dierbaren. U biedt daarbij echte hulp en helpt om het afscheid iets draaglijker te maken."

'Voorstelling'

Burgemeester Rehwinkel overhandigde drie vertegenwoordigers van VPTZ een mooi cadeau: álle vrijwilligers van VPTZ mogen in maart met elkaar naar de theatervoorstelling 'Met de mantel der liefde'. In deze theatermonoloog van Kurt Defrancq maakt het publiek kennis met de 80-jarige Lowie, die veel zorg nodig heeft en met zijn zoon Kobe, die probeert zoveel mogelijk zorg te bieden. Het is een pakkend theaterstuk met humoristische prikjes. "We hopen u hiermee een avond echte ontspanning te bieden", aldus Rehwinkel.

'In hart gesloten'

In zijn speech blikte Rehwinkel ook even terug op de acht maanden dat hij nu waarnemend burgemeester is. "Ik was en ben onder de indruk van de verscheidenheid binnen mijn gemeente", zei hij. "Ja, u hoort het goed, ik zeg 'mijn' gemeente, want zo voelt het echt. Ik ben overal zo hartelijk ontvangen, of het nou ging om een 50-jarig huwelijksbezoek, de gemeenteraadsvergaderingen of een oranjereceptie. Ik heb Zaltbommel echt in mijn hart gesloten." Ook keek hij even terug op de jaarwisseling. "Nog rustiger dan vorig jaar", zei hij.

Britta Alink