Bewegen voor senioren

regio • Nu de feestdagen er weer op zitten, wordt er weer gestart met bewegingslessen voor senioren in De Slotshof in Gameren, in dorpshuis Ons Huis in Well en in de Grote Aak in Zaltbommel. Er wordt sportief bewogen op maandagmiddag van 14:00-14:45 uur in Gameren, ook op maandag van 15:30-16:15 uur in Well, en op vrijdagochtend van 9:45-10:30 uur in Zaltbommel. Iedereen vanaf 65 jaar kan meedoen en werkt op zijn of haar eigen niveau. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Aanmelden hoeft niet en de eerste les is gratis. Meer informatie bij Elzemiek Korteweg: 0418-513602.


Goud en brons voor Donna

zaltbommel • De 13-jarige Donna van Wijgerden uit Zaltbommel heeft tijdens het kersttoernooi in Nijmegen twee toestelmedailles weten de bemachtigen. De turnster van GV Tabitta Boxtel pakte goud op de balk en brons op de vloer, met 0.05 verschil met de eerste plek. Donna is nog herstellende van een knieblessure en ze heeft daarom brug en sprong nog niet kunnen turnen. In februari probeert ze zich te kwalificeren voor de halve finale NK 1e divisie.


Voltena overtreft verwachtingen

nieuwendijk • De eerste competitiehelft zit erop. Vrijwel alle teams in de eerste divisie B hebben elf wedstrijden gespeeld. Heel bijzonder is de positie van Voltena dames 1 op de ranglijst. Zij staan in de top drie. De dames speelden twee jaar geleden nog regiodivisie. Een groep hele jonge meiden, nu gemiddeld nog geen 18 jaar oud, wist twee keer achter elkaar te promoveren, en deze zelfde groep, allemaal uit eigen opleiding, weet zich uitstekend staande te houden tussen de ervaren teams. Deze prestaties komen niet zomaar tot stand. Het is een goede groep, met zin om te spelen en trainen. Daarnaast is een groot deel van het team ook actief als beachvolleybalster. Drie spelers hebben op Europese kampioenschap en de wereldkampioenschappen medailles behaald in diverse jeugdcategorieën, en nationaal werden zij eerste en tweede overall bij de Dela Eredivisie Beachvolleybal Tour.