Onthulling nieuwe Prins van Mispelgat

zaltbommel • Een dramatisch liefdesverhaal met dans, spel en zang. Dat is de manier waarop carnavalsvereniging De Wallepikkers zaterdag 20 januari in De Poorterij met een nieuwe Prins Carnaval op de proppen komt. Het stuk gaat over de families Van Bommel en Van Driel, die al jaren met elkaar overhoop liggen, waardoor de liefde tussen hun kinderen Rommie en Sjuul een onmogelijke zaak lijkt. Tijdens de voorstelling is er live begeleiding door een combo en Spuug-zat. Ook de vaste onderdelen komen aan bod, zoals de bekendmaking van de Jeugdprins(es) en het boerenbruidspaar. De Prins en de Adjudant brengen de Proclamatie en reiken de Prinsenorde uit. De avond begint om 20:11 uur. Entree: 11 euro. Kaarten bestellen kan via:

q www.de-poorterij.nl


Informatiedag over Parkinson

ammerzoden • In Het Zonnelied wordt donderdag 11 januari van 10:00 tot 15:15 uur een informatiebijeenkomst gehouden voor mantelzorgers, kinderen en andere relaties van patiënten met Parkinson. De deelnemers beginnen de dag in kleine groepjes om te praten over wat het betekent om mantelzorger te zijn. Om 12:15 uur is er een gezamenlijke lunch, daarna beginnen de thema-bijeenkomsten. Er is onder meer informatie over het belang van bewegen voor mensen met Parkinson, over valpreventie en over de PLVT-app, een app waarmee mensen kunnen oefenen om luid en traag te spreken. Verder is nog informatie over het voorkomen van obstipatie en over de creatieve invulling voor dagbehandeling. Deelname is gratis, aanmelden kan tot 3 januari: 073-6119170.


Alzheimer Café

ammerzoden • In partycentrum Het Zonnelied vindt donderdag 18 januari een Alzheimer Café plaats. Thema is 'De Notaris'. Een notaris van Notariskantoor Kampschoër uit Ammerzoden praat over het regelen van juridische en financiële zaken voor mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. De avond duurt van 19:00 tot 21:30 uur, toegang is gratis. Meer informatie: 073-634231.