• De presentatiezaal onderging een flinke metamorfose.
• De presentatiezaal onderging een flinke metamorfose. Foto: hotel Van der Valk

'Reüniebioscoop' in hotel Van der Valk

zaltbommel • Veel mensen koesteren warme herinneringen aan de filmzaal in het hotel in Zaltbommel. Daarom organiseert Van der Valk 20 en 21 januari een filmweekend.

Op zaterdag wordt om 21:00 uur de feelgood film Intouchables vertoond, terwijl op zondag om 15:00 uur de familiefilm De Schippers van de Kameleon draait. Een bioscoopkaartje inclusief pauzedrankje kost 6,50 euro en hiermee herleven ook de zachte prijzen uit de periode 2005-2013, toen er wekelijks meerdere films te zien waren in het hotel.

"We merken dat veel mensen met plezier terugdenken aan die tijd", zegt Boukje Heinrichs van hotel Van der Valk Zaltbommel - A2. "Mensen reageerden opgelucht dat bij de verbouwing de filmzaal is gebleven en we kregen al snel de vraag of ze er weer naar de bioscoop konden. Het eerste jaar kwam er veel op ons af, maar die suggestie hebben we onthouden en pakken we nu op. In principe eenmalig."

Onlangs zette het hotel een foto van de vernieuwde filmzaal op haar Facebook-pagina en vroeg naar herinneringen. Die kwamen al snel op gang. "Er werden mooie recente films gedraaid, dichtbij huis voor kleine prijsjes", schrijft iemand. De naam van Kees Vermaas, die de bioscoop op een laagdrempelige manier runde, kwam ook vaak terug. Hij overleed in 2015 en kan de 'reünie' dus helaas niet meemaken. Ook in andere opzichten zal het filmweekend niet hetzelfde zijn als vroeger, alleen al omdat het hotel nu een andere eigenaar heeft. "We laten ook tijdens dit bioscoopweekend graag zien wat we in huis hebben. Daarom kunnen gasten hun bioscoopbezoek desgewenst combineren met een live cooking diner of een brunch", zegt Heinrichs enthousiast.

Het diner op zaterdag start om 17:30 uur, de brunch op zondag om 11:30 uur. Een arrangement voor zaterdag (diner, film en pauzedrankje) kost 36,50 euro, voor zondag (brunch, film en pauzedrankje) 28,50 euro per persoon. Reserveren kan door te bellen naar 0418-799090 of via de website:


q www.vandervalkzaltbommel.nl