• Tijdens het optreden van De Boemeltjes werd bekend gemaakt welke tien organisaties een cheque t.w.v. 10.000 euro ontvingen.
• Tijdens het optreden van De Boemeltjes werd bekend gemaakt welke tien organisaties een cheque t.w.v. 10.000 euro ontvingen. Foto: Kringloop

Kringloop schenkt 100.000 euro

zaltbommel • Voor het eerst in haar 15-jarig bestaan heeft kringloopwinkel De Spullewaard in 2017 maar liefst 100.000 euro geschonken aan goede doelen. Dat heeft voorzitter Wim Lambooij laten weten tijdens het traditionele kerstconcert met De Boemeltjes. Voor het eerst dit jaar werd een bijzondere kerstactie gehouden waarbij elke club of organisatie binnen de Bommelerwaard kans maakte op een cheque van 1000 euro. De cheques gingen naar: Voedselbank Bommelerwaard, Hospice de Samaritaan, Kinderboerderij de Beestenboel, Brenda Helpt, De Zeeverkenners, Het G-Team, Tafeltje Dekje, Vluchtelingenwerk Bommelerwaard, Villa Pardoesdag, De Wielewaal. De winkel in Pand 9 aan de Van Heemstraweg-west 9 in Zaltbommel is tot en met 8 januari gesloten voor klanten. Vrijwilligers werken deze week hard om de winkel opnieuw in te richten met onder andere een kleurrijke carnavalsafdeling. De winkel is vanaf dinsdag 9 januari weer open voor publiek.