Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

Stemmen op herbouw kuiperij

bleskensgraaf • Een groot aantal vrijwilligers van de Historische Vereniging Binnenwaard is bezig met de herbouw van de kuiperij bij Boerderij Gijbeland.

Via Kern met Pit heeft Boerderij Gijbeland al een mooi bedrag van 1000 euro ontvangen voor de realisatie. Nu de kuiperij in een vergevorderd stadium is, kan dit bedrag nog vergroot worden door geheel kosteloos een stem op dit mooie project uit te brengen. Mensen die de kuiperij willen steunen, kunnen naar de website www.kernmetpit.nl gaan en aan de rechterkant van de website klikken op het blauwe vlak met de tekst. Van 10 december tot en met 10 januari kan men stemmen op het favoriete project van 2018. Daarna moet er geklikt worden op de tegel Zuid-Holland. Na het invullen van een mailadres kan er gestemd worden op de kuiperij.


Avonturenboerderij in Top 10 Leukste Uitjes

groot-ammers • Avonturenboerderij Molenwaard staat in de Top 10 met Leukste Uitjes voor het komende jaar in Zuid-Holland. Met deze nominatie is het themapark nog in de race voor het Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019.

Geopend in maart 2018 mag Avonturenboerderij Molenwaard zich nu al meten met enkele grote namen in de vrijetijdssector, zoals Archeon, CORPUS en Vogelpark Avifauna. Binnen een jaar weet het gloednieuwe themapark in Groot-Ammers zich te plaatsen in de Top 10 Leukste Uitjes van Zuid-Holland 2019. De verkiezing is onderdeel van het Land van ANWB. Dit jaar zijn ruim 63.000 stemmen uitgebracht op uitjes die ANWB-leden het meest waarderen in verschillende categorieën.

Avonturenboerderij Molenwaard is nu nog in de race voor het Leukste Uitje van Zuid-Holland 2019. De winnaar wordt op 7 maart 2019 bekendgemaakt.
Het ongekende succes van afgelopen jaar vertaalt zich al direct in de verkoop van de nieuwe seizoensabonnementen. Zowel huidige als nieuwe abonnementhouders weten hun weg te (blijven) vinden naar het themapark. Bovendien, mede door deze nominatie en de hoge bezoekersaantallen van 2018, zal Avonturenboerderij Molenwaard in seizoen 2019 een jaarrond geopend zijn.

Alle openingsdagen en -tijden zijn te vinden op de website: www.avonturenboerderij.nl.


Oliebollenactie in Oud-Alblas

oud-alblas • Op maandag 31 december bakt de rommelmarktcommissie van Oud-Alblas weer oliebollen en appelbeignets. De opbrengst is dit jaar bestemd voor de plaatselijke Groen van Prinstererschool en stichting De Herberg.

Een dezer dagen ontvangen inwoners van Oud-Alblas een bestelformulier waarop ze kunnen aangeven hoeveel oliebollen en/of appelbeignets ze willen bestellen. De leden van de rommelmarktcommissie halen het bestelformulier weer op. Bestellen kan ook door te bellen of mailen met T. F. Gelderblom via 0184-691255 of tfgelderblom@solcon.nl.
Bestellingen worden in de loop van Oudejaarsdag thuisbezorgd. Afhalen kan ook aan de Ambachtstraat te Oud-Alblas.