Afbeelding
Foto:

Kerktoren Meerkerk naar Hervormde gemeente

meerkerk • In verband met de uitbreiding van de kerk is de toren van de Hervormde kerk van Meerkerk, die nog in eigendom was van de gemeente Zederik, op woensdag 5 december overgedragen aan de Hervormde gemeente van Meerkerk.

Daarbij is vastgelegd dat het klokluiden en het uitsteken van de vlag op de daarvoor landelijk vastgestelde dagen vanaf heden geregeld zal worden door de Hervormde gemeente. De koopsom is daarbij in contanten en in een op deze dag passende verpakking door Marcel van Leeuwen van de kerk overgedragen aan wethouder Donker van de gemeente Zederik.


Provinciale subsidie voor restauratie Rijksmonumenten

regio • De provincie Zuid-Holland heeft thans een stimulerende subsidiemogelijkheid in het leven geroepen voor eigenaren van rijksmonumenten die hun monument willen restaureren. Daar vallen ook boerderijen onder, meldt stichting Boerderij & Erf Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden.

Eén van de doelen van Boerderij & Erf Alblasserwaard, Krimpenerwaard en Vijfheerenlanden is het vinden van een passende herbestemming voor boerderijen, die niet langer een boerenbedrijf huisvesten.
Voor het doen van subsidieaanvragen in dit kader is de periode van 1 december 2018 tot 1 maart 2019 opengesteld. Meer informatie over de regeling, de procedure rond een aanvraag, (tussentijdse) verantwoording, meldingsplicht en vaststelling van subsidies is te vinden bij de provincie: zuidholland@pzh.nl of per telefoon via 070-4416622.