Ehbo-cursus

leerbroek • De EHBO-vereniging in Leerbroek start op 16 januari 2019 met een EHBO-cursus voor beginners. Tijdens de cursus leren de deelnemers diverse verwondingen en ongevallen te beoordelen en daarna zo nodig eerste hulp te verlenen of verband aan te brengen. Ook reanimatie en het gebruik van een AED komen tijdens deze cursus aan bod. De cursus wordt afgesloten met een examen, deelnemers die slagen krijgen een erkend EHBO-diploma. De cursuslocatie is hervormd centrum De Overkant in Leerbroek. Er zijn in totaal zes cursusdagen (steeds op woensdag en in principe elke week). Deelname kost 150 euro, inclusief lespakket, koffie en thee en het examen. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt een gedeelte van het cursusgeld. Meer informatie is te verkrijgen via ehboleerbroek@live.nl. Bellen kan ook, Leen Bijl is hiervoor de contactpersoon: 0345-599623.


Opbrengst collecte

lexmond • De begin november gehouden collecte voor de Alzheimerstichting heeft in Lexmond 607,97 euro opgebracht.


Repaircafé in Giessenburg

giessenburg • In de Dorpskamer van Giessenburg, gevestigd naast De Til, wordt op donderdag 20 december van 10.00 tot 12.00 uur weer een Repaircafé gehouden. Er worden apparaten en materialen gerepareerd door vrijwilligers, die daarmee een bijdrage willen leveren aan een duurzame samenleving.


Kerstviering dovenpastoraat

gorinchem • De IC, Interkerkelijke Commissie die voor de regio het dovenpastoraat coördineert, organiseert zaterdag 22 december om 15.00 uur in de Exoduskerk in Gorinchem een Kerstviering voor dove en slechthorende mensen. Voorganger is Wolter Smit uit Hardinxveld-Giessendam. Het Gebarenkoor verleent medewerking. Ook belangstellende zijn welkom.


Oliebollenverkoop

lexmond • Vrijwilligers van Stichting 'Vrienden van Roemenië' Lexmond en Hei- en Boeicop verkopen op zaterdagmorgen 15 december in Lexmond weer oliebollen en appelbeignets voor de stichting. Ze komen huis-aan-huis langs.