SteDoCo in slotfase onderuit bij DVS'33

hoornaar • SteDoCo had zaterdag lang uitzicht op een goed resultaat op bezoek bij het hoog geklasseerde DVS'33, maar verloor in de slotfase alsnog: 1-0. Dat was te wijten aan DVS'33-aanvaller Olivier Pilon, die een minuut voor tijd alle ruimte kreeg in het zestienmetergebied en met een fraaie krul doelman Mark Smith passeerde. Mogelijkheden voor Vincent Verheul, Jeroen Sterrenburg en Benjamin van Wanrooij werden door de ploeg uit Hoornaar eerder onbenut gelaten.

Peursum moet leven met punt bij DOSKO

bergen op zoom • Op bezoek bij DOSKO pakte Peursum zaterdag een punt. In Bergen op Zoom bleef het bij een 1-1 gelijkspel dankzij een treffer van Marnik Korevaar. "We moeten er mee leven", gaf trainer Ton Heijstek na afloop aan, "maar we hebben onszelf in mijn ogen wel tekort gedaan. We hebben goed gevoetbald en door wat knullig balverlies op het middenveld ook een te makkelijk doelpunt weggegeven." De Giessenburgers troffen in DOSKO een fysieke opponent. Heijstek: "Een vervelende tegenstander die er stevig in vloog. Daar hebben we ons te veel door laten intimideren."

Damien de Jong helpt Schelluinen langs SVW

schelluinen • Met drie treffers leidde Damien de Jong zijn Schelluinen zaterdag hoogstpersoonlijk naar de beladen en belangrijke zege op streekgenoot SVW. Op Scalune werd het 3-2. De bezoekers pakten dankzij een rake vrije trap van Hicham Fahou aanvankelijk nog wel de leiding, maar een harde kopbal en een raak schot uit de kluts van De Jong betekende voor rust nog een 2-1 voorsprong. Nadat wederom De Jong voor de derde Schelluinse treffer van de middag had gezorgd, bracht invaller Fitim Meha vijf minuten later alweer de spanning terug in het duel. Trainer Philip den Haan: "En dan is het nog twintig minuten billenknijpen. Gelukkig blijven we nu wel overeind met de ploeg. Heel fijn dit potje uitgehaald te hebben, waarbij veel jongens elkaar toch ook persoonlijk goed kennen."

Ameide thuis knap langs Groote Lindt

ameide • In een duel waarin liefst drie rode kaarten werden gegeven boekte Ameide een knappe zege op koploper Groote Lindt. Op het eigen Meihoven werd het 2-0, dankzij twee goals van Sam Versluis. Een overwinning die in de ogen van trainer Gert-Jan Westerhout nog wel hoger had kunnen uitvallen. "Je weet vooraf dat je de koploper treft en dat er kwaliteit in die ploeg zit. Dan moet je de kansen benutten die je krijgt, maar we lieten ze te lang in de wedstrijd door de 2-0 niet te maken. De tweede van Versluis in de extra tijd voelde dan ook als een bevrijding. Smetje op de wedstrijd is de opgelopen schorsing van Joost van den Berg, die dankzij twee gele kaarten volgende week de derby met SV Meerkerk moet missen. Ook Groote Lindt kreeg tweemaal rood voorgeschoteld.

Lekvogels schiet weinig op met punt

lexmond • Lekvogels schoot weinig op met het 2-2 gelijke spel tegen MVV'58. De ploeg uit Lexmond was twee keer trefzeker uit een strafschop en liet in de slotminuut na om de 3-2 te maken door een penalty te missen.