SV Meerkerk onderuit tegen effectief Arkel

Arkel • Een effectief Arkel rekende zaterdag af met een kansen missend SV Meerkerk. Waar de bezoekers hun diverse scoringskansen niet verzilverden, tikten Corné van Horik en Dylan Verschoor hun enige mogelijkheden wel meteen tegen de touwen: 2-0.

En dus waren de druiven zuur aan Meerkerkse zijde, erkende assistent-trainer Arwin van Dijk. "De eerste vijf, tien minuten hadden we op de bank wel het idee dat het een lastige middag zou kunnen worden, maar achteraf hadden we hier minimaal een punt moeten pakken." Onder meer Luuk van der Leun (16, opnieuw in de basis), Thijs van Klij (kopbal), Melvin van den Heuvel (knappe redding Arkel-doelman Jari van Baalen) en Joop Friedeman hadden hun naam op het scorebord kunnen zetten.

Van Dijk: "En je weet: als je ze zelf niet maakt, dan gaat hij aan de andere kant wel vallen." Zo geschiedde. Waar het andermaal SV Meerkerk was dat met de wind in de rug ten aanval trok, besliste Arkel-aanvaller Dylan Verschoor het duel aan de andere kant van het veld, nadat goaltjesdief Corné van Horik in deel één al trefzeker was. Arkel-trainer Leon Elands kon zich na afloop goed vinden in de bewoording van Van Dijk: "Het is geen goede wedstrijd van onze kant geweest. Maar als trainer weet je dat je geen 26 duels top kunt zijn. Hooguit negen, tien. Dan is het fijn om te zien dat je effectief bent in duels waarin dat nodig is."