• Nieuw-Lekkerland hield de nul tegen Sliedrecht.
• Nieuw-Lekkerland hield de nul tegen Sliedrecht. Foto: Rick den Besten

Lennert de Vries schiet Lekkerland in extremis langs koploper Sliedrecht

nieuw-lekkerland • De topper tussen Nieuw-Lekkerland en Sliedrecht leek op een saaie 0-0 af te stevenen, maar dat was buiten invaller Lennert de Vries gerekend. Diep in blessuretijd zorgde de rappe aanvaller voor een daverende verrassing door de 1-0 binnen te schieten.

"Zij hebben een paar keer wedstrijden gewonnen door in de laatste minuten te scoren", wist De Vries. "Nou, dat kunnen wij dus ook." Iedereen had zich na een duel waarin weinig kansen tot stand werden gebracht, neergelegd bij een doelpuntloos gelijkspel. Nieuw-Lekkerland zou daarvoor hebben getekend, maar in de 95e minuut kwam toch dat ene momentje. "Ik heb het geloof gehouden dat er een overwinning in zat", gaf de aanvaller, die Tonnie Stok verving, aan. "We drukten ze na rust vast op hun helft. Vorige week tegen Sportlust'46 hadden we in de laatste tien minuten ook kansen, maar viel de bal net verkeerd."

In dat duel deed De Vries voor het eerst weer mee na een rugblessure die hij opliep tegen VVGZ. "Vandaag viel de bal precies goed. Ik maakte eerst wat ruzie met hun verdediger Gavir Breidel. De keeper twijfelde vervolgens en dan is er maar één optie: de bal erlangs tikken." Waarna hij werd bedolven onder door het dolle geraakte teamgenoten.

In de eerste helft werd het publiek in slaap gesust om enkel in vervoering te worden gebracht door een schot vanaf de middellijn van Niels Brekelmans, dat maar net naast het doel waaide.

Lat

Na de thee speelde Nieuw-Lekkerland iets meer naar voren en drong Sliedrecht enigszins terug. Brekelmans probeerde het nogmaals van grote afstand, maar doelman Mathijs Donatz plukte de bal uit de lucht. De nummer tien was kort daarop opnieuw dicht bij een goal toen een voorzet van hem op de lat belandde, waarna Sjoerd Slob voorlangs kopte.

Pas in de laatste tien minuten kreeg Sliedrecht enorme kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslissen. Breidel, geen onbekende op sportpark Excelsior, schoot van dichtbij keihard en onbesuisd over. Al in blessuretijd redde Edward de Groot zijn ploeg door in een een-op-een situatie goed uit te komen en het schot van Sjoerd van der Waal te keren. En daarna viel dus de beslissing aan de overzijde.

"We kwamen wel even goed weg met twee kansen voor hen", besefte Maarten van Gastelen. "Tot die laatste tien minuten hadden we de wedstrijd onder controle. Een punt was dik verdiend geweest, met drie punten krijgen we misschien iets teveel."

De oefenmeester was trots op zijn ploeg. "Zij waren nog ongeslagen, maar wij hebben bijna niets weggegeven. Om dan zo af te sluiten met een mooie goal van Lennert is fantastisch natuurlijk. Ik woon en werk zelf in Sliedrecht, dus deze zege is erg lekker."


Marco van Vlijmen