Eervolle vermelding Innovatieprijs 2019 voor Mourik

groot-ammers • Firma Mourik uit Groot-Ammers kreeg met samenwerkingspartners Rijkswaterstaat en Besix onlangs voor het project DOEN - Nijkerkerbrug een eervolle vermelding van Infratech Innovatieprijs 2019.
In totaal waren er 67 inzendingen. De eervolle vermelding voor Mourik valt in de categorie 'Vernieuwende samenwerking'. Juryvoorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland is opgetogen over de kwaliteit van de inzendingen: "Hiermee toont de infrasector hoe vernieuwend en slim ze is."
'Goede samenwerking, logisch nadenken en alleen doen wat zinnig is: dat is waar Project DOEN voor staat', meldt Mourik op de eigen website. 'Niet omdat wij de enigen zijn die dit kunnen, maar omdat wij de ruimte krijgen om een heel andere aanpak uit te proberen. Omdat we niet gebonden zijn aan regels, worden we uitgedaagd om na te denken over dingen die anders vanzelfsprekend zijn. Hierdoor opent zich een wereld aan keuzemogelijkheden.'
De wieg van Project DOEN stond bij Rijkswaterstaat. 'Inmiddels zijn er al veel mooie stappen gezet en is DOEN een gedachtengoed dat in praktijk wordt gebracht bij de renovatie van de Nijkerkerbrug.'


Kwaliteitskeurmerk Rivas Zorggroep

gorinchem • Rivas Zorggroep heeft vorige week opnieuw het internationale keurmerk van Joint Commission International (JCI) toegekend gekregen voor de verpleeg- en verzorgingshuizen en de afdelingen Revalidatie & Herstel. JCI heeft Rivas Zorggroep getoetst op duizenden aspecten op het gebied van kwaliteit en veiligheid in de zorg. Om het mooie resultaat te vieren worden medewerkers, bewoners en cliënten vandaag getrakteerd op gevulde speculaas.


Koks Rivas in finale 'Beste Menu Zorg'

gorinchem • Rivas Zorggroep dingt wederom mee naar de titel 'Het beste Menu van de Zorg'. Niels Bron, Niels Zillig en Robin Schaap staan woensdag 13 maart als titelverdedigers in de finale.
Deze vindt plaats tijdens de zorgtotaal beurs 2019 in de jaarbeurs Utrecht. De koks nemen het dan op tegen de teams van het Flevoziekenhuis en Woonzorg Flevoland. Ieder jaar is organisator Distrivers op zoek naar de zorginstelling die 'het beste Menu van de Zorg' serveert. "Voor patiënten, bewoners en cliënten is de maaltijd het hoogtepunt van de dag", zegt Niels Bron, kok bij Rivas Zorggroep. "Het is een moment waar zij elke dag weer naar uit kijken. Een lekkere en gezonde maaltijd is daarom enorm belangrijk."
"Na het winnen van het beste dessert 2016 en het beste menu 2017 zou het een ongekende prestatie zijn om dit jaar weer in de prijzen te vallen. Met het gewonnen prijzengeld hebben we al mooie investeringen kunnen doen in apparatuur en materialen om nog meer te kunnen voorzien in de wensen en behoeften van onze patiënten."