• De betrokkenen, met v.l.n.r. John de Gelder, Christien Dutoit, Laurens Spier, Ingrid Zelessen, Raymond Spier, Jan van Diggele, Kitty van der Linden, Rob Nagtzaam,  Lianne van der Plaat, Cynthia VandenBor en Wilma de Koster
• De betrokkenen, met v.l.n.r. John de Gelder, Christien Dutoit, Laurens Spier, Ingrid Zelessen, Raymond Spier, Jan van Diggele, Kitty van der Linden, Rob Nagtzaam, Lianne van der Plaat, Cynthia VandenBor en Wilma de Koster Foto:

Nieuwe kunst bij galerie

giessenburg • Kunstgalerie Friends of Art in de Graanbuurt in Giessenburg biedt in december een uitgebreide expositie van talrijke kunst. Maar liefst elf kunstenaars tonen hun nieuwste werken.

Traditioneel start in december het nieuwe kunstseizoen in de galerie. "December is de maand waarin veel aandacht is voor kunst", legt John de Gelder, initiator van de galerie, uit. Als kunstenaar binnen de groep van elf besloot hij tot een tijdelijke tweede galerie in de Kolenbeurs, naast de huidige.

"Een kunstenares die grote bekendheid geniet is de Belgische sculpturaal keramiste Christien Dutoit. Haar fascinerende beelden zijn opgenomen in toonaangevende collecties. Het zijn beelden met een majestueuze geheimzinnigheid en tegelijk boordevol gevoel", vertelt John. "En ongelooflijk knap gemaakt. Christien maakt in keramiek en brons het onmogelijke mogelijk. Dat wij in onze galerie in Giessenburg de grootste collectie van haar werk in Nederland kunnen laten zien, is natuurlijk heel bijzonder."

Vijf kunstenaars maken bronzen beelden, ieder in een volkomen eigen stijl. Schilderijen zijn er van abstract tot uiterst realistisch, met een verfijning die bijna fotografisch is. De galerie is te vinden aan de Doetseweg 34 in de Kolenbeurs in de Graanbuurt – open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak: 0653 173723. Voor meer informatie: www.friendsofart.nl.