Verkoop boekje 'Varenderwijs'

ameide • Bij Marijtje A. Struik, kamer 315 in woonzorgcentrum Open Vensters in Ameide, is het boekje 'Varenderwijs' verkrijgbaar. De kosten zijn 10 euro. Het boekje gaat over de Terra Nova, een bedrijfsvaartuig uit 1929. Het is eigendom van de vereniging Het Historisch Bedrijfsvaartuig; in de feestweek lag het aan de Loswal in Ameide om te worden bezichtigd.De verkoop is mogelijk van 9.00 tot 13.00 uur op zaterdag. Informatie: 06-20123910.


Oliebollenactie in Ottoland

ottoland • De kerken van Ottoland houden in december de jaarlijkse oliebollenactie, met oliebollen en appelbeignets. Bestellen kan tot 20 december bij de vrijwilligers die aan de deur komen. De bezorging is op 31 december in de ochtend. Vragen of per mail bestellen kan via oliebollenactieottoland@gmail.com. Voor meer informatie en een like & win actie; zie Facebook. De opbrengst is voor de Zilt leefgemeenscha' in Gorinchem. Zilt is een gastopvang die hulp biedt voor mensen, bij wie de problemen boven het hoofd gegroeid zijn.


EHBO-cursus in Leerbroek

leerbroek • De EHBO-vereniging van Leerbroek start 16 januari een EHBO-cursus voor beginners. Tijdens de cursus leren de deelnemers diverse verwondingen en ongevallen te beoordelen en daarna eerste hulp te verlenen of verband aan te brengen. Ook reanimatie en het gebruik van een AED komen aan bod. De cursus is in Hervormd Centrum De Overkant in Leerbroek, bestaat uit zes woensdagavonden en wordt in principe wekelijks gegeven. Kosten: 150 euro, inclusief lespakket en examen. Meer informatie en aanmelding: ehboleerbroek@live.nl. Bellen kan (bij voorkeur 's avonds) naar Leen Bijl via 0345-599623.


Oliebollen tijdens Kaarsjesavond

nieuwpoort • Tijdens Kaarsjesavond in Nieuwpoort, op 12 december, verkoopt de Commissie Ondersteuning Kerkewerk weer oliebollen. Van 10.00 tot 14.00 uur worden ze gebakken en verkocht vanuit de schuur van de familie Van der Heul aan de Schippersweg. Van 16.00 uur staat de verkoopkraam in de tuin van Het Arsenaal. De opbrengst is voor projecten gesteund binnen de hervormde gemeente van Nieuwpoort.


Vergadering NPV

nieuw-lekkerland • De Nederlandse Patiënten Vereniging NPV houdt dinsdag 11 december vanaf 19.45 uur een vergadering in het Onderkomen van de hervormde gemeente, Lekdijk 118 in Nieuw-Lekkerland. De inleiding gaat over liefdevolle zorg voor de demente naaste. Emerituspredikant Ds J.van Amstel uit Ede reikt handvatten aan voor de omgang met de dementerende medemens. Niet-leden zijn welkom.


Kerststukjes maken

noordeloos • Voor de laatste keer kan er donderdag 13 december vanaf 20.00 uur een kerststukje gemaakt worden in het dorpshuis te Noordeloos. Deelnemers dienen een snoeischaartje, een ijzerkniptangetje en een mesje mee te nemen. Op 10 december zijn er nog enkele plaatsen over. Opgeven: 0183- 581409 of Ina Teeuwen, 06-12794941.