Erwtensoep wordt rondgebracht

nieuwpoort • Jarenlang stond er een erwtensoepkraam op kaarsjesavond voor de winkel van Verstoep. Helaas is dat verleden tijd. Voor veel Nieuwpoorters is het ondertussen een gewoonte geworden om op kaarsjesavond erwtensoep te eten.

Dit jaar hoeft men de erwtensoep niet zelf te halen, maar komen de organisatoren het thuis brengen. Bestellingen kunnen tot maandag 10 december 10.00 uur doorgegeven worden via mjhuttinga@hotmail.com of 0184-632239. De erwtensoep wordt dan woensdagmiddag tussen 14:00 en 16:00 bezorgd of op een ander afgesproken tijdstip dat schikt.

De opbrengst van de verkoop zal geheel ten goede komen aan de actie van het jongerenwerk van de Christelijk Gereformeerde kerken: LCJ.


Geen oliebollen

giessenburg • Buurtvereniging De Oude Kern in Giessenburg heeft de oliebollenactie dit jaar afgeblazen vanwege een gebrek aan hulp. Het bestuur bedankt de vrijwilligers die in de afgelopen 22 jaar geholpen hebben en iedereen die oliebollen gekocht heeft.


Noordelose soliste in Kedichem

noordeloos • Zondag 9 december geeft Kedichems koor Uitspanning door Inspanning, o.l.v. Raimond Metting, een kerstmatinee m.m.v. sopraan Marjolein Henderson uit Noordeloos. Een spannend winterverhaal, geschikt voor alle leeftijden, wordt afgewisseld met muzikale nummers. Henderson is lid van regiokoor Nieuw Leven, dat op maandagavond 17 dec. meewerkt aan de kerstzangdienst in de Herv. Kerk Schelluinen. Ze heeft meegespeeld in drie producties bij Theatergroep Manteau in Gorinchem en is op 12 en 13 april 2019 te zien in de musical Titanic in Tiels theater Agnietenhof. Henderson zingt voor haar plezier en vindt het fijn als anderen er ook van genieten. De Wintermatinee in De Stoof, Kedichem, begint om 14:30 uur. Toegang is 6 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de zaal.