Afbeelding
Foto: Geurt Mouthaan

DoeMee en CDA: samen naar stabiel college

molenlanden • Doe Mee! Molenlanden trekt samen op met het CDA in de zoektocht naar een stabiel college.

Dat maakten beide partijen vrijdag bekend. Ander nieuwtje is dat Bert Blase is aangesteld als informateur. Hij zal de beide partijen Doe Mee! Molenlanden en CDA begeleiden in de gesprekken die moeten leiden tot een gemeentebestuur voor de nieuwe gemeente Molenlanden.

Eerste en tweede

Doe Mee! werd met zeven zetels de grootste partij bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 november, het CDA eindigde met zes zetels als tweede.

Opdracht

Bart Blase, onder meer oud-burgemeester van Alblasserdam en (waarnemend) Hardinxveld-Giessendam, gaat het proces leiden. Doe Mee! en CDA hebben hem een specifieke opdracht meegegeven.

Die opdracht luidt als volgt: 'Onderzoek de mogelijkheid van een vernieuwend en stabiel college gebaseerd op een gedegen meerderheid in de gemeenteraad en voorzie dit zonodig van een advies'.

Motorblok

Over de keuze om met het CDA het proces verder te lopen zegt Doe Mee!-lijsttrekker Joke Stravers: "Het CDA is niet alleen de tweede partij in grootte, maar het is vooral een herkenbare en stabiele bestuurderspartij."

"Tegelijkertijd hebben ze tijdens de campagne laten zien dat ze ook willen en kunnen vernieuwen", vervolgt lijsttrekker Joke Stravers. "We kiezen daarmee voor een motorblok van Doe mee! met CDA."

Heldere keuze

Ad van Rees, CDA-kopman, is ook helder in zijn keuze: "Doe Mee! is de grootste partij geworden. De kiezer heeft daarmee gesproken."

"Wij doen in ieder geval graag mee om samen met Doe Mee! de uitdagingen van de nieuwe gemeente op alle gebieden duurzaam aan te pakken", besluit Van Rees.