Café Up met poppenkast

lexmond • In Café De Gouden Leeuw in Lexmond wordt op zaterdagmiddag 8 december vanaf 14.00 uur weer een Café Up gehouden met een ouder & kind activiteit met poppenkast van Eva van aap van poot met knutsel, schmink en grabbelton. Het is de bedoeling dat belangstellenden samen met hun kind of kinderen of kleinkind, oppaskind naar het café komt om juist samen deze activiteit te doen. De bar is gewoon open, wel op eigen kosten, er is geen entree. Aanmelden is ook niet nodig. Het programma duurt tot ongeveer 16.00 uur. Daarna is er eventueel tegen een vergoeding een ouder & kind menu te bestellen.


Alzheimer Café

gorinchem • In het Gasthuis aan de Banneweg 57 in Gorinchem wordt op dinsdag 11 december van 19.30 tot ongeveer 21.30 uur een Alzheimer Café gehouden. Thema is 'Als het htuis moeilijker wordt'. Daya Sterk van zorgboerderij Hoeve Zorgzicht in Hei en Boeicoop en Cobi Bassa van zorgboerderij Boer en Bont in Meerkerk geven informatie.


Open eettafel en Kerstviering

hoogblokland/hoornaar • Voor inwoners van Hoogblokland van 55 jaar en ouder zijn er binnenkort twee activiteiten. Op woensdag 12 december is de open eettafel. Dit is in de Dorpskamer, de maaltijd begint om 12.30 uur. Hiervoor wordt een bijdrage van 8,25 euro gevraagd. Op maandag 17 december is de kerstviering in het Bruisend Hart in Hoornaar. De gratis broodmaaltijd begint om 16.30 uur. Deze wordt omlijst met het zingen van kerstliederen onder begeleiding van mevrouw Van Driel. De meditatie wordt verzorgd door ds. M. Zeeman. Voor beide maaltijden graag opgeven bij mevrouw M. de Groot via 06-40279888.


Oud papier

lexmond • Er wordt in Lexmond oud papier opgehaald op woensdag 12 december. De papiercontainers kunnen om 17.00 uur aan de weg worden geplaatst.


Seniorenkerstfeest

hoornaar • Het Ouderencomité van Hoornaar organiseert op donderdag 20 december in zalencentrum Het Bruisend Hart een Kerstmiddag voor de 55-plussers van Hoornaar. Zoals ieder jaar hoopt ds. H. Klink de Kerstviering te leiden. De samenzang wordt muzikaal aan de piano begeleid door mevrouw A. van Driel. Hierna kunnen de bezoekers genieten van een heerlijke buffet-broodmaaltijd en vooral van elkaars gezelschap. De aanvang is om 16.30 uur. Tot en met donderdag 13 december kunnen deelnemers zich opgeven bij mevrouw C.v.d. Dool via 0183-581755 of bij de heer P. Baan via 0183-581654.


Laudate Deum viert Kerst en zoekt leden

leerbroek • Christelijk Gemengd Koor Laudate Deum in Leerbroek is aan het oefenen voor een kerstoratorium en zoekt nieuwe leden. Op 15 en 20 december wordt met nog twee koren het kerstoratorium 'In de volheid van de tijd; uitgevoerd in Ouderkerk aan de IJssel en in Gorinchem. Het koor repeteert eens in de twee weken op woensdagavond van half negen tot kwart over tien in dorpshuis De Schakel in Leerbroek. Voor informatie: Trudi de Groot via 06-36183909.