Arkel moet koppositie afstaan

zwijndrecht • In een direct duel met medekoploper Groote Lindt ging Arkel met 1-0 onderuit. "Deze topper is helaas nooit een topper geworden", klonk het bij een teleurgestelde Leon Elands. Hij zag dat Groote Lindt een sterke openingsfase kende. "Daarna gingen wij hoger op staan en namen het initiatief over." De tweede helft verliep gelijkwaardig. Op een moment dat Arkel even met tien man stond omdat Robert Scheurwater met een bloedneus buiten de lijnen stond, sloeg Groote Lindt toe. "We moeten nu niet in paniek gaan raken maar gewoon doorpakken. Van de tien wedstrijden hebben we er negen niet verloren. Vandaag zaten we een keer aan de verkeerde kant van de score."

Groot-Ammers herstelt zich

kerkwijk • Na twee partijen zonder winst zette Groot-Ammers Kerkwijk met 2-1 opzij. "Al was het op het eind nog wel even billen knijpen", gaf Ferry van Dijk toe. De trainer zag zijn ploeg zo ongeveer de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander acteren. Nadat Yannick de Bondt een strafschop naast schoot zette Robert van Tilburg zijn ploeg op voorsprong. Door slecht uitverdedigen stond het twee minuten later echter alweer 1-1. In de tweede helft zorgde Bas de Vos voor verlossing, maar met het opportunistische spel van Kerkwijk in de slotfase werd het toch nog even lastig. "Wel lekker dat we drie punten pakken, want zo voorkomen we een neerwaartse spiraal."

SV Noordeloos na rust onderuit

meteren • SV Noordeloos moest na twee overwinningen een 4-0 verlies bij MVV '58 slikken. "We reisden met veel vertrouwen af naar Meteren", wist Erwin Verheij. "De eerste helft verliep ook nog positief. Het stond nog 0-0 en de wedstrijd was in balans." Na rust was het binnen een kwartier al 2-0. "Dan weet je dat het een lastig verhaal wordt. Het is lekker voor hen dat ze een speler als Morris van den Brink achter de hand hebben. Hij scoorde drie keer." SV Noordeloos heeft wel een mooi affiche om naar uit te kijken: het uitduel bij Groot-Ammers.

Lekvogels gelijk tegen Herovina

herwijnen • Lekvogels heeft uit bij Herovina met 2-2 gelijk gespeeld. Over de uitslag ontstond nog wel wat verwarring, want scheidsrechter Cakir vulde 0-0 in. "Hij was wel vaker een beetje de weg kwijt", grapte trainer Ton Delfgou. "Al had Herovina daar denk ik iets meer last van dan wij." Hij vond zijn tegenstander voor rust goed druk zetten en terecht op een 1-0 voorsprong komen. In het tweede bedrijf pakte Lekvogels het beter op en kwam via Ralf van Klij langszij. Middels een discutabele strafschop kwam de thuisploeg op 2-1, maar het slotwoord was voor Swen van Dorp.

HSSC'61 laat het afweten

asperen • Asperen wist eindelijk weer eens te winnen. Een zwak HSSC'61 werd met 2-0 verslagen. Op weg naar een 0-0 ruststand kwam Asperen toch nog op voorsprong. HSSC-doelman Niek de Vos ging onder een corner van Michiel den Hartog door en Ibrahim kopte raak. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Den Hartog mocht het halve veld oversteken en bediende attent de vrijstaande Gerard Breider (2-0).