Lekkerland komt tekort in topper

woerden • "Deze tegenstander was simpelweg beter dan wij", concludeerde Nieuw-Lekkerland-trainer Maarten van Gastelen na de 1-0 nederlaag tegen Sportlust '46. "Die ploeg heeft vooral in aanvallend opzicht veel kwaliteit rondlopen, was scherper in de persoonlijke duels en alerter in de omschakeling." De enige goal van de wedstrijd viel in de 20e minuut, waarbij de bal via een been van Marc Kruiper in het doel belandde. In de slotfase van het duel probeerde Lekkerland de 1-1 te forceren door zijn uit Gertjan Stout en Marc Kruiper bestaande 'luchtmacht' naar voren te sturen. Sportlust'46 verblikte of verbloosde er geen moment van.

De Zwerver weet weer wat winnen is

kinderdijk • De Zwerver wist wat het te doen stond tegen het laaggeklasseerde Unitas: winnen. Dat lukte tot tevredenheid van trainer Edward Knook ruimschoots. De Kinderdijkers wonnen met 4-1 dankzij treffers van Robert Kuipers (strafschop), Mark Hendriks (beide goals vielen vóór rust) een eigen doelpunt van de Unitas-keeper en een rake uithaal van invaller Gauthier Luwawa. "Deze overwinning hadden we echt even nodig na onze nederlagen tegen Arkel en VVAC", aldus een opgeluchte Knook, die in de slotfase een paar A-junioren via een invalbeurt liet ruiken aan het grote werk.

De Alblas naar nipte overwinning op IFC

oud-alblas • Mike Jongeneel mocht zich zaterdagmiddag op een druilerig Souburgh 'matchwinnaar' noemen in het duel met staartploeg IFC. De gasten speelden beter dan hun lage klassering deed vermoeden, zo mochten De Alblas-coach John den Dunnen en zijn team vaststellen. "We stonden al binnen een paar minuten met 0-1 achter en het werd ook nog 1-2", zag de keuzeheer, voor wie Stefan Bakker (strafschop) en Richard van den Berg in de eerste helft scoorden.