• Peursum-Willem II, wedstrijd met twee gezichten.
• Peursum-Willem II, wedstrijd met twee gezichten. Foto: Rick den Besten

Omzettingen in de rust brengen Peursum de zege op Willem II

giessenburg • Een uiterst zwakke eerste en een flink aanvallende tweede helft mondden uit in een 3-1 zege voor Peursum op Willem II. Daarmee staat de ploeg van Ton Heijstek en Michel Roza nog niet waar het wil staan in de vierde klasse C, maar de aansluiting met de top vijf is wel bewerkstelligd.

In de rust hielden Heijstek en Roza zich even stil en lieten de jongens aan het woord. De voorstelling was tot dat moment nogal zwak in de Tilburgers leidden met 1-0. "Van zo'n ploeg mag je niet verliezen, dus waar ligt het dan aan?" vroeg Heijstek zich af. "De trainingen gaan uitstekend, maar in de Brabantse competitie wordt meer verwacht dan alleen goed voetballen." De trainer doelt erop dat de duels moeten worden aangegaan en wil niet continu het excuus aanvoeren dat hij zo'n jonge ploeg heeft. "Een beetje mannelijkheid erbij en je staat in de top drie."

Tegen Willem II was de eerste helft weliswaar zwak, toch had Peursum binnen twintig minuten al met 2-0 voor kunnen staan. Zo raakte Martijn Rietveld voor leeg doel de paal en schoot Marnik Korevaar op de vuisten van de keeper. Tussendoor knalde Ismail Erdem aan de overzijde op de lat. "Omdat die treffer uitblijft sluipt er onzekerheid in de ploeg, helemaal als het ineens 0-1 staat", wist Heijstek, die Genaro Nepomuceno zag scoren.

In het tweede bedrijf kwam een geheel ander schouwspel bovendrijven. Peursum ging met drie verdedigers spelen en omdat Steven Romeijn en Bram den Hartog beurtelings inschoven stond er af en toe zelfs een tweemans defensie, waarbij Ronald Post continu het fort bewaakte. De lichtgeblesseerde invaller Twan Romeijn nam volop coachend zijn team bij de hand en zette het neer terwijl Jordi van Wijk als jonge rechtsbuiten in de speeltuin werd losgelaten. Zijn directe tegenstander Ramazan Sugen moet slapeloze nachten hebben gekregen.

Goudhaantje

"Zo'n Van Wijk is een goudhaantje voor de club", constateerde Heijstek. "Omdat hij nog bij JO19 speelt, kan hij helaas niet iedere week worden ingezet." Over de rechterflank zette de jongeling de aanval van waaruit Marnik Korevaar de gelijkmaker scoorde. Bij een 1-1 stand was Willem II nog eenmaal gevaarlijk via Nepomuceno. Zijn schot glipte door de vingers van Derek Peters maar ging over. In de slotfase stelde Peursum de zege veilig door doelpunten van opnieuw Marnik Korevaar en Rietveld.

"Ik vind dit een hartstikke leuke competitie", gaf Heijstek aan over de vierde klasse C. "Ik denk dat 'ie moeilijker is dan 'onze' 4D. Ik vind de competite echt heel sterk met ONI als meer dan uitstekende ploeg. Alleen dat reizen is niet prettig." Dit duel winnen was voor Peursum van groot belang om de aansluiting te houden met de top vijf.


Marco van Vlijmen