Oliebollenloop

schoonhoven • De 36-ste editie van de ook in de Alblasserwaard populaire Oliebollenloop van de Schoonhovense atletiekvereniging Avantri wordt traditiegetrouw gehouden op oudejaarsdag, maandag 31 december. Inschrijven met korting kan tot en met 24 december via: www.inschrijven.nl. De Oliebollenloop kent vier afstanden: 6.4 kilometer (11:00 uur), 2 kilometer (11:05 uur), 10 kilometer (12:00 uur) en 15 kilometer (12:20 uur). Start en finish zijn op de Opweg. Het parcours is geheel geasfalteerd en loopt door het poldergebied van Bergambacht en Vlist.


Offroadwedstrijd in Bleskensgraaf

bleskensgraaf • De vierde wedstrijd van de regionale winter(offroad)competitie van RC Jan van Arckel wordt zaterdag 8 december verreden in Bleskensgraaf. De MTB'ers en cyclocrossers koersen op een parcours aan de Heideweg, waar spectaculaire hindernissen zullen worden gebouwd. De eerste (jeugd)categorie start om 11:00 uur. Meer informatie op: www.ovoranjeboven.nl en www.janvanarckel.nl.


Opmars Aantjes

wijngaarden • In de biljartcompetitie van De Lukkie Klos is Martin Aantjes aan een opmars bezig. Hij won met 16-12 van Jan Verschoor en staat nu tweede achter koploper Tineke van de Berg, die met 13-6 verloor van een ontketende Teunis Verhoeven. Hendrik Jan Bikker 'bikkelde' zich naar een mooie 17-11 overwinning op Piet Stuij.


Toxopeus alweer weg bij Brederodes

vianen • Na afloop van de wedstrijd tegen Altena heeft David Toxopeus de Brederodes-selectie laten weten dat hij per direct stopt als trainer/coach. Toen Toxopeus, die is opgegroeid bij Brederodes en vijf jaar hoofdtrainer van de zondagselectie is geweest, hoorde dat Charly Olf was ontslagen bood hij direct zijn diensten aan. Als werknemer van Feyenoord verzorgt hij in het buitenland clinics en workshops voor clubs waarmee Feyenoord een samenwerkingsverband heeft. Omdat Toxopeus pas in januari naar Egypte zou gaan, kon hij de groengelen tot de winterstop uit de brand helpen. Die plannen zijn echter gewijzigd, want vanaf komende woensdag is hij bijna twee weken actief in Dubai. Het bestuur buigt zich pas in januari over de benoeming van een interim-trainer. Tot die tijd nemen assistent-trainer Hans van Doorn en Erik van Mourik, trainer van het tweede elftal, de honneurs waar.


Seizoen voorbij voor Niels Nomen

giessenburg • Voor Hardinxveld-spits Niels Nomen is het seizoen voorbij. Nomen liep in het competitieduel tegen IFC een knieblessure op. Deze week is hiervan de ernst duidelijk geworden: een kapotte voorste kruisband en zware botkneuzingen. Giessenburger Nomen hoort binnenkort wanneer hij zal worden geopereerd.


Frans Ceton naar Herkingen'55

herkingen • Frans Ceton sr. is vanaf de zomer 2019 de nieuwe hoofdtrainer van Herkingen'55. De in Melissant woonachtige Ceton speelde in zijn jonge(re) jaren voor diverse clubs in de regio Gorinchem, maar beleefde bij SV Meerkerk zijn hoogtijdagen.