Groot verdriet na verliezen armbandje

groot-ammers • Tijdens de zangavond van mannenzangvereniging Onger Oens op zaterdag 24 november in de Hervormde kerk van Groot-Ammers is het enige vrouwelijke lid van het koor, de andersbegaafde Margeja, haar armbandje verloren. Ze heeft hiervan veel verdriet, want het is een erfstuk van haar grootmoeder. Het armbandje bestaat uit drie strengetjes heel donker rode granaatjes met een gouden slotje, waar ook eenzelfde granaatje op zit. Mocht iemand het armbandje gevonden hebben, kan er contact opgenomen worden met Kees Aarten via 0184-662147 of het armbandje in een envelop stoppen in de brievenbus op de Prins Hendrikstraat 20 in Groot-Ammers. Dan wordt het bij Margeja bezorgd.


Natuurpresentatie in 't Waellant

nieuw-lekkerland • De L. & N. Smit's Stichting verzorgt maandag 10 december een natuurpresentatie voor 55-plussers in 't Waellant te Nieuw-Lekkerland. Te gast is jachtopziener en natuurfotograaf Frederik Bunt, die werkzaam is in de Kroondomeinen. Hij neemt de aanwezigen mee in de uitgestrekte bossen en heidevelden van het Kroondomein, laat beelden zien en vertelt erover. Aanvang 15.00 uur, zaal open om 14.45 uur. De presentatie is rond 17.00 uur afgelopen. Na afloop is er gelegenheid om erwtensoep te eten. Kosten presentatie 4,50 euro, kosten erwtensoepmaaltijd inclusief toetje 5,50 euro. Aanmelden (ook voor vervoer) kan via 0184-689360.


Oud papier ophalen

bleskensgraaf • Vrijdag 30 november wordt het oud papier weer opgehaald in Bleskensgraaf door vrijwilligers van de christelijke clubs en verenigingen. Gevraagd wordt om de container op de gebruikelijke plaats klaar te zetten.


Met bus naar 'Mars voor het leven'

vijfheerenlanden • SGP-jongeren Vijfheerenlanden zorgt zaterdag 8 december voor gratis busvervoer vanuit de Vijfheerenlanden naar de 'Mars voor het leven' in Den Haag. Stichting Schreeuw om leven organiseert de manifestatie als protest tegen de zogenaamde Wet afbreking zwangerschap (WAZ). De wet maakte abortus onder bepaalde voorwaarden legaal. "Zeker in onze maatschappij, waar 115 keer per werkdag in Nederland een abortus wordt uitgevoerd, is het nodig om aandacht te vragen voor de beschermwaardigheid van het leven", aldus Kees Vermaat, voorzitter SGP-Jongeren Vijfheerenlanden. Aanmelden voor het busvervoer kan tot woensdag 5 december via onderstaande website, er zijn zes opstapplaatsen.

q schreeuwomleven.nl/vervoer


Geslaagde eerste Pub Quiz

oud-alblas • Afgelopen zaterdag heeft de eerste 'Oud-Alblas Pub Quiz' plaatsgevonden in buurthuis de Beemd. Deze was georganiseerd door Oranjevereniging Marijke. Al bij de voorinschrijving bleek dat het een drukke avond zou worden. In totaal hebben er elf teams van gemiddeld tien mensen meegedaan in de leeftijd 15 tot 88. De Kurkentrekkers werden derde; team Geen idee werd tweede en de winnaar van de avond was Team Den Hut. Na de quiz werd er nog tot in de late uurtjes nagepraat in het dorpshuis over de juistheid van de antwoorden.