vrijdag 30 november

Workshopdag kaarten maken
10:00, Noordeloos, het dorpshuis. Workshopdag kaarten maken. De dag duurt tot ongeveer 16.00 uur. De kosten zijn 30 euro, inclusief materialen en lunch. De netto opbrengst is weer voor KIKA. Meer informatie en opgeven: 0183-581409 en 06 12794941. Deelnemers moeten wel basismaterialen meenemen.

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Wingerdse Winterfair
16:00, Wijngaarden. Tot 21.00 uur is er de Wingerdse Winterfair plaats aan de Dorpsstraat 5a. Het terrein wordt sfeervol verlicht en de geur van soep, verse worst, chocolademelk komt belangstellenden bij de ingang al tegemoet. Er staan meerdere vuurkorven. Het is mogelijk ideeën op te doen voor Sinterklaas en Kerst. De fair is het podium voor een assortiment van exclusieve (zelfgemaakte) artikelen van lokale ondernemers: van woondecoratie, speelgoed tot kunstdeelnemers van schilderijen en handgemaakte sieraden. Op het marktplein zijn ambachtelijke warme gerechten verkrijgbaar. De entree is gratis.

Ledenvergadering De Telegraaf
20:00, Groot-Ammers. IJsclub De Telegraaf houdt de jaarlijkse ledenvergadering. Locatie Café Sluis is geopend vanaf 19.30 uur. Tijdens de vergadering zal huidig voorzitter Fred van Holten aftreden als voorzitter. Na vijftien jaar de scepter te hebben gezwaaid draagt hij de voorzittershamer over aann één van de huidige bestuursleden.

zaterdag 1 december

Tweedehands kerstmarkt Da Capo
9:00, Giessenburg. Muziekvereniging Da Capo houdt tot 13.00 uur een tweedehands kerstmarkt in het verenigingsgebouw, Van Brederodestraat 1a. Bezoekers kunnen rekenen op ruim vijftig meter kraampjes met een veelzijdig aanbod aan tweedehands kerstspullen. Alles is in goede staat, onbeschadigd, schoon, gerepareerd of nieuw. Ook is kerstboomversiering te koop. De opbrengst is voor Da Capo.

Boekenwinkeltje extra open
13:00, Giessenburg, Dorpsstraat 55. Het tweedehands boekenwinkeltje is extra open van 10.30 tot 15.30 uur.

'De Verjaardag van Sinterklaas'
16:30, Sliedrecht. Van Hoorne Entertainment brengt de kinderklucht 'De Verjaardag van Sinterklaas' in Theater De Lockhorst. Dit jaar hebben Karel de Kok, hoofdlakei Franciscus en hofdame Frandolien zich voorgenomen om de Sint eens extra in het zonnetje te zetten rondom zijn verjaardag. Sinterklaas, die normaal druk bezig is met het uitdelen van cadeaus, wordt dit keer zelf eens getrakteerd. De voorbereidingen zijn in volle gang als er plots wel hele vreemde dingen gebeuren op het kasteel. Het grote verrassingsfeest dreigt behoorlijk in het water te vallen. Kunnen Karel de Kok en zijn vrienden de problemen oplossen? Of is Sinterklaas dit keer nog lang niet jarig…?

Top 2000 Live
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Een theaterconcert met onder anderen bandleader Nick Bult en zangeres Tjindjara (Jeans, The Bodyguard, The voice Of Holland). Entree 26 euro. Info: www.theaterdewillem.nl.

Andermans Veren Live
20:30, Gorinchem, Theater 't Pand. Andermans Veren Live brengt een muzikale voorstelling met oude hits, kleinkunstliedjes en vergeten nummers. Entree is 10 euro.

zondag 2 december

Jeroen Schipper en de Boegiemanband
14:30, Papendrecht, Theater De Willem. Jeroen Schipper is schrijver van kinderboeken en -liedjes en hij werkt ook mee aan Sesamstraat. Samen met zijn band speelt hij het programma Swingen Als Een Kangoeroe. Entree 12 euro. Voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar en duurt zestig minuten (zonder pauze). Info: www.theaterdewillem.nl.

Aangepaste kerkdienst
15:00, Lexmond, Lux Mundi. In Gereformeerde kerk Lux Mundi aan de Zuidernes 45 in Lexmond wordt een aangepaste kerkdienst gehouden. Organisatie is in handen van de Commissie Aangepaste Kerkdiensten van Sien (voorheen Philadelphia). Deze dienst zal in het teken staan van Advent. Voorganger is ds. W. Roskam. Na de dienst is er gelegenheid om met elkaar koffie te drinken. Voor meer informatie: Corry den Otter via 0183-352517.

Bluezzz Sunday in PoGo
15:00, Gorinchem, Grote Haarsekade 120. Bij Podium Gorinchem staat de Bluezzz Sunday op de agenda. De band Chitlin Crew treedt op.

Zondagavondspecial Ontmoetingskerk
18:30, Noordeloos. In de Ontmoetingskerk, Veder van Hobokenstraat 15e, is er weer een zondagavondspecial. Medewerking verleent Soli Deo Gloria uit Sliedrecht. Dit koor zingt in deze dienst enkele stukken uit de Messiah van Händel en het Weihnachtsoratorium van Bach.

maandag 3 december

Bingo in Vijverhof
19:30, Nieuwpoort, De Vijverhof. Bingo voor 50-plussers uit Nieuwpoort en Langerak. De entree is gratis.

Cameretten Comedy Night
20:00, Papendrecht, De Markt. In het kader van PUP organiseren Theater De Willem en de Culturele Raad Papendrecht een stand-up comedy festival in de tent van de schaatsbaan op de Markt. Cabaretiers Fuad Hassen en Victor Luis van Es, voormalig finalisten van het Cameretten Cabaret Festival, laten de bezoekers lachen, opgejaagd door MC Vincent Geers. Kaarten zijn gratis, maar het aantal stoelen is beperkt. Entree gratis. Voor meer informatie: www.theaterdewillem.nl.

dinsdag 4 december

Huis van de Waard Liesveld
9:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Ook is er klaverjassen.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
9:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Tot 12.00 uur: inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, mini-bibliotheek. Van 10.00-11.30 uur Nederlandse les aan nieuwe Molenwaardse burgers. Info: www.huisvandewaard.nl

Workshop kerstplank maken
14:00, Hoornaar. In woonzorgcomplex De Zes Molens te Hoornaar is er een workshop kerstplank maken, onder leiding van Iris van Ipperen. Inschrijven kan tot 1 december bij de medewerkers van het restaurant. Kosten voor externen: 3 euro.

Breicafé Hoogblokland
19:30, Hoogblokland. Breicafé in de dorpskamer, in de oude openbare school Den Beemd. Iedereen die van handwerken en gezelligheid houdt, is welkom.

Film 'Paterson'
20:15, Gorinchem, Theater 't Pand. In Theater 't Pand is de film 'Paterson' te zien. Paterson is een buschauffeur, hij hanteert een eenvoudige routine: hij rijdt zijn route, observeert de stad en luistert naar gesprekken. Hij schrijft gedichten, laat zijn hond uit en stopt bij een bar. Daarna gaat hij naar huis naar zijn vrouw Laura. Laura's wereld is elke dag anders. Bijna iedere dag heeft ze weer nieuwe dromen, telkens een ander, inspirerend project. Paterson en Laura houden van elkaar. Hij steunt haar ambities en zij bewondert hem om zijn gave voor poëzie

woensdag 5 december

Dorpskamer Giessenburg
10:00, Giessenburg, Tilplein. Tot 12.00 is er NAH-inloop (Niet-Aangeboren Hersenletsel). Van 14.30 tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Open eettafel Groot-Ammers
12:00, Groot-Ammers, Hof van Ammers. In verband met dankdag op een andere datum. Meer informatie: Hennie Kortleve, 0184-661684, of Ria Verheij, 0184-662667.

Spelmiddag in De Strevenaer
14:00, Streefkerk, De Strevenaer. Spelmiddag voor senioren.

Sinterklaasbingo bij ASVL
14:00, Lexmond. De Algemene Seniorenvereniging Lexmond komt samen in Huis Het Bosch. Er is een Sinterklaasbingo.

donderdag 6 december

Open eettafel Goudriaan-Ottoland
12:00, Goudriaan, De Multistee. Open eettafel voor 55-plussers uit Goudriaan en Ottoland. De kosten zijn 7 euro. Opgeven kan tot 3 december. Voor meer informatie: Lenie de Gier, 0183-581734.

Huiskamer Ottoland en Goudriaan
13:30, Ottoland, Achter het Regthuys, A 94. Van 13.30-14.15 uur: Bewegen 60+. Daarna inloop voor een praatje, kopje koffie, spelletje, sjoelen. Vanaf 17.30 uur gezamenlijke maaltijd. Kosten minimaal 2 euro. Meeëten: Dini Resseler, 0184-641769.

Koersbal in De Strevenaer
14:30, Streefkerk, De Strevenaer. Koersbal voor senioren.

Huis van de Waard Liesveld
16:30, Groot-Ammers, Bernhardstraat 15. Inloop voor een kop koffie of thee. Ook wordt er een warme maaltijd klaargemaakt. Opgeven bij Aafke de Vos, 0184-662704 of 06-24153783.

Dorpskamer Giessenburg
18:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 19.30 uur is de bibliotheek open. Van 18.30 tot 19.30 uur is er schaken voor groep 5 tot en met 8.

The Bluebirds in De Willem
20:15, Papendrecht, Theater De Willem. Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise vormen The Bluebirds. Zij brengen een ode aan de mooiste americana en country songs. Geïnspireerd door de hitserie 'Nashville' en het album 'Trio' van Dolly Parton, Linda Ronstadt & Emmylou Harris brengen The BlueBirds in intieme setting hun liedjes, begeleid door een band. Entree 23,50 euro. Voor meer informatie of kaartverkoop: www.theaterdewillem.nl.

vrijdag 7 december

Dorpskamer Giessenburg
14:30, Giessenburg, Tilplein. Tot 16.30 uur is de bibliotheek open.

Actiemarkt Kleyburgplein voor Christian Refugee Relief
15:30, Nieuw-Lekkerland, Kleyburgplein. Op het Kleyburgplein in Nieuw-Lekkerland wordt een actiemarkt gehouden. De organisatie is in handen van de stichting Christian Refugee Relief. Tijdens de markt, die om 15.30 uur start en om 22.00 uur is afgelopen, zijn er onder meer oliebollen, hamburgers en erwtensoep te koop. Verder zijn er een springkussen, een rad van avontuur, een schiettent en verkoop per opbod. Iedereen is van harte welkom om de markt te bezoeken. Het Kleyburgplein is sfeervol ingericht met vuurkorven, zitplekjes en een groot aantal kramen. De opbrengst gaat naar Christian Refugee Relief. Deze stichting zet zich door middel van groepsreizen en hulptransporten in om vluchtelingen een helpende hand te bieden. Momenteel is de stichting actief op het eiland Lesbos.

zaterdag 8 december

Winterfair bij De Klok
14:00, Kinderdijk, partycentrum De Klok. Tot 21.00 uur is er een winterfair . Er is koek en zopie, uilen kijken en er zijn raad- en winspelletjes te doen. Er is een winterfairaanbieding, die alleen geldig is op 8 december: een bordje friet, een snack en een consumptie kost 5 euro.